Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Договор Ниша и Алексинца: Привремено до воде

rss

05.08.2015. Новости

Договор Ниша и Алексинца после тродневног прекида у снабдевању три насеља. Проблем настао затварањем главног вентила у комшијском Врелу

Са састанка у просторијама ГО Црвени Крст

Договором представника града Ниша и суседне општине Алексинац, за сада је решено привремено водоснабдевање три села на територији градске општине Црвени Крст. Одмах се кренуло са активностима за дугорочно решење овог вишегодишњег горућег проблема у селима Палиграца, Велепоље и Горње Топонице.

Како је објашњено на хитном састанку у просторијама градске општине Црвени Крст, последњи проблем је настао, када су мештани села Врело у атару алексиначке општине, затворили главни водоводни вентил због чега су житељи ових нишких насеља три дана остали без воде.

Једногласно је одлучено, да се као краткорочно решење вода одмах пусти нишким селима с обзиром на високе температуре због чега може доћи до хуманитарне несреће, док је екипа "Наисуса" добила налог да под хитно оспособи пумпу на изворишту у Врелу, што је и учињено.

- За дугорочно решење, које подразумева физичко одвајање водовода на подручју две општине, почиње се прикупљањем неопходне документације, како би се након тога ужурбаним темпом кренуло са свим осталим неопходним пословима - каже челни човек Црвеног крста, Мирослав Милутиновић.

Из "Наисуса" су обећали, да ће екипе овог предузећа пружити сву неопходну стручну помоћ у решавању проблема.

- Сагласили смо се, да представници општине Алексинац по хитном поступку у договору са мештанима Врело, обезбеде приступ свим објектима водосистема у том селу, како би наше стручне екипе извршиле потребне мере на цевододу и на санацији резервоара и пумпи, чиме би се створили услови да тај систем коначно профункционише пуним капацитетом - каже директор "Наисус", Дејан Андрејевић.

САСТАНАК

НА састанку су учествовали председник Црвеног крста Мирослав Милутиновић, његов алексиначки колега Ненад Станковић, челни људи нишког ЈКП "Наисуса" и алексиначког ЈКП "Водовод и канализација", те Дирекције за изградњу града Ниша.

Д. Стојановић


# Алексинац Ниш вода Водовод и канализација ЈП Црвени крст Ненад Станковић водовод Врело
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима