Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dogovor Niša i Aleksinca: Privremeno do vode

rss

05.08.2015. Novosti

Dogovor Niša i Aleksinca posle trodnevnog prekida u snabdevanju tri naselja. Problem nastao zatvaranjem glavnog ventila u komšijskom Vrelu

Sa sastanka u prostorijama GO Crveni Krst

Dogovorom predstavnika grada Niša i susedne opštine Aleksinac, za sada je rešeno privremeno vodosnabdevanje tri sela na teritoriji gradske opštine Crveni Krst. Odmah se krenulo sa aktivnostima za dugoročno rešenje ovog višegodišnjeg gorućeg problema u selima Paligraca, Velepolje i Gornje Toponice.

Kako je objašnjeno na hitnom sastanku u prostorijama gradske opštine Crveni Krst, poslednji problem je nastao, kada su meštani sela Vrelo u ataru aleksinačke opštine, zatvorili glavni vodovodni ventil zbog čega su žitelji ovih niških naselja tri dana ostali bez vode.

Jednoglasno je odlučeno, da se kao kratkoročno rešenje voda odmah pusti niškim selima s obzirom na visoke temperature zbog čega može doći do humanitarne nesreće, dok je ekipa "Naisusa" dobila nalog da pod hitno osposobi pumpu na izvorištu u Vrelu, što je i učinjeno.

- Za dugoročno rešenje, koje podrazumeva fizičko odvajanje vodovoda na području dve opštine, počinje se prikupljanjem neophodne dokumentacije, kako bi se nakon toga užurbanim tempom krenulo sa svim ostalim neophodnim poslovima - kaže čelni čovek Crvenog krsta, Miroslav Milutinović.

Iz "Naisusa" su obećali, da će ekipe ovog preduzeća pružiti svu neophodnu stručnu pomoć u rešavanju problema.

- Saglasili smo se, da predstavnici opštine Aleksinac po hitnom postupku u dogovoru sa meštanima Vrelo, obezbede pristup svim objektima vodosistema u tom selu, kako bi naše stručne ekipe izvršile potrebne mere na cevododu i na sanaciji rezervoara i pumpi, čime bi se stvorili uslovi da taj sistem konačno profunkcioniše punim kapacitetom - kaže direktor "Naisus", Dejan Andrejević.

SASTANAK

NA sastanku su učestvovali predsednik Crvenog krsta Miroslav Milutinović, njegov aleksinački kolega Nenad Stanković, čelni ljudi niškog JKP "Naisusa" i aleksinačkog JKP "Vodovod i kanalizacija", te Direkcije za izgradnju grada Niša.

D. Stojanović

Komentara: 1


# Aleksinac Niš voda Vodovod i kanalizacija JP Crveni krst Nenad Stanković vodovod Vrelo
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+10) (-3)

    dikavac 06.08.2015.
    sag će neša radikalac na nji da dava od ovuj štrokavu vodu ananas će pusti ubavu


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima