Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ђорђевић у Кулини: Више бриге за особе са сметњама у развоју

rss

03.09.2017. Вечерње новости

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је данас Дом за смештај одраслих лица

Зоран Ђорђевић, Фото Танјуг, Д.Кујунџић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је данас Дом за смештај одраслих лица "Кулина" код Алексинца у коме бораве особе са сметњама у развоју и изјавио да ће Влада Србије и то министарство убудуће више пажње и бриге посвећивати том делу популације.

“Такве особе не треба и не смеју да буду заборављене”, рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре након обиласка дома.

“Пред нама је време које ћемо посветити неким променама. Те промене свакако треба да буду побољшање услова рада запослених, као и услова у којима ови људи који су овде живе… брига о овим грађанима је нешто што ће нам бити главни задатак у наредном периоду”, истакао је Ђорђевић наводећи да у Дому за смештај одраслих лица "Кулина" борави 306 штићеника о којима брине 202 запослених.

Он је рекао да се ради о штићеницима који захтевају 24-орочасовну негу.

"Желимо да улажемо у ову установу", рекао је он и навео да је први објекат скоро сређен и да би у наредном периоду тако требало да изгледају и остали објеки у оквиру ове установе.

Директор Дома за смештај одраслих лица "Кулина" Војкан Станојевић је рекао да у тој институцији тренутно борави 306 корисника, од којих је 50 одсто теже и тешко покретно.

“Ми на годишњем нивоу користимо око 100.000 памперс пелена. Нажалост, од тих 306 особа, свега њих 10 одсто има посете”, додао је Станојевић.

Наводећи да следеће године Дом за смештај одраслих лица "Кулина" слави 65 година постојања, он је рекао да је најстарији штићеник те установе жена рођена 1936. године.

Вечерње новости


# Кулина Зоран Ђорђевић Вечерње новости Војкан Станојевић Дом Кулина
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима