Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представници тутинског Дома посетили Дом Кулина

rss

26.09.2018. САНА – Енвер Ђондић

У циљу јачања сарадње и размјене искустава делегација Дома за лица ментално ометена у развоју из Тутина је посетила Дом за смјештај одраслих лица у Кулини

Представници тутинског Дома посетили Дом Кулина

У квалитетан рад и запажене резултате директора господина Војкана Станојевића и његовог тима, уверили су се колеге из Тутина, директор Омер Ђондић, дефектолог Семир Јакуповић, радни терапеут Менсур Качапор и неговатељ Хајрудин Мециновић.

Дом Кулина се налази на 25 км од Алексинца и представља социјалну установу која је врло слична тутинском Дому. Наиме, овај дом има на смештају око 310 пунолетних корисника са најтежим менталним и телесним поремећајима у развоју и има упошљених око 200 радника. Дом Кулина је основан 1953. године.

Директор Станојевић је гостима показао сав просторни и технички капацитет Дома Кулина, пољопривредну економију и одређене објекте у изградњи. Ваља споменути оптимизам и расположење свих упослених у овој установи иако имају врло тежак и захтјеван посао-водити бригу о тешко обољелим особама.

Директор Дома за лица ментално ометена у развоју из Тутина Омер Ђондић је захвалио колегама на гостопримству и позвао представнике Дома Кулина да убрзо посете Дом у Тутину и наставе сарадњу и пријатељски однос ове две установе. Ђондић је добио позив да присуствује манифестацији “Кулинско лето” која ће се одржати у октобру текуће године. Манифестација ће представити 65 година рада Дома Кулина, а присуство су потврдили и представници ресорног Министарства као и многих Домова и социјалних установа у Србији.

Санџак прес


# Кулина Војкан Станојевић Дом Кулина Тутин
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима