Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дирекција касни са избором извођача за јавну расвету

rss

22.01.2013. Извор: Радио Алексинац, Алексинац.нет

Мрак на алексиначким улицама ће потрајати још месец дана, тако да неке улице неће имати осветљење скоро 3 месеца.

Јавну расвету у граду и алексиначким насељима тренутно нема ко да одржава пошто је у току тендер за именовање извођача који би одржавао поменуте објекте. Уговор са досадашњим извођачем радова на одржавању расвете у општини Алексинац је истекао 31. децембра.

Дирекција касни са избором извођача за јавну расвету

Одговорни у јавном предузећу Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац кажу да је конкурс за избор фирме којој ће бити поверени радови на поправци јавне расвете отворен до краја јануара, а затим следи и осмодневни рок за жалбе, па је за очекивати да се са уређењем уличних светала почне у другој половини фебруара.

- Ми ћемо 30. јанура да изаберемо извођача радова. Имамо онда законски рок од осам дана за жалбе, мада мислим да неће нико да се жали и да ћемо онда негде у првој половини фебруара добити извођача на одржавању уличне расвете. Молим грађане да буду стрпљиви јер закон мора да се поштује. Морамо да испоштујемо ту процедуру и надам се да ћемо добити квалитетног извођача радова на одржавању уличне расвете – наводи директор Драгослав Живадиновић.

У Дирекцији додају и да би у овој години једнино село у општини без јавне расвете, Горњи Адровац, требало да добије уличне светиљке. Како истичу, каснило се због споријег прикупљања дела средстава које треба да обезбеди тамошња месна заједница као партнер у овом пројекту.

На територији општине Алексинац постављено је око 7000 уличних светиљки, а Дирекција сваког месеца издваја око два милиона динара за измиривање дуговања за електричну енергију.

Из дирекције позивају на стрпљење, а грађане интересује зашто надлежни нису на време расписали конкурс, уколико се знало да текући уговор истиче.


# Драгослав Живадиновић Дирекција Горњи Адровац месна заједница
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима