Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Direkcija kasni sa izborom izvođača za javnu rasvetu

rss

22.01.2013. Izvor: Radio Aleksinac, Aleksinac.net

Mrak na aleksinačkim ulicama će potrajati još mesec dana, tako da neke ulice neće imati osvetljenje skoro 3 meseca.

Javnu rasvetu u gradu i aleksinačkim naseljima trenutno nema ko da održava pošto je u toku tender za imenovanje izvođača koji bi održavao pomenute objekte. Ugovor sa dosadašnjim izvođačem radova na održavanju rasvete u opštini Aleksinac je istekao 31. decembra.

Direkcija kasni sa izborom izvođača za javnu rasvetu

Odgovorni u javnom preduzeću Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac kažu da je konkurs za izbor firme kojoj će biti povereni radovi na popravci javne rasvete otvoren do kraja januara, a zatim sledi i osmodnevni rok za žalbe, pa je za očekivati da se sa uređenjem uličnih svetala počne u drugoj polovini februara.

- Mi ćemo 30. janura da izaberemo izvođača radova. Imamo onda zakonski rok od osam dana za žalbe, mada mislim da neće niko da se žali i da ćemo onda negde u prvoj polovini februara dobiti izvođača na održavanju ulične rasvete. Molim građane da budu strpljivi jer zakon mora da se poštuje. Moramo da ispoštujemo tu proceduru i nadam se da ćemo dobiti kvalitetnog izvođača radova na održavanju ulične rasvete – navodi direktor Dragoslav Živadinović.

U Direkciji dodaju i da bi u ovoj godini jednino selo u opštini bez javne rasvete, Gornji Adrovac, trebalo da dobije ulične svetiljke. Kako ističu, kasnilo se zbog sporijeg prikupljanja dela sredstava koje treba da obezbedi tamošnja mesna zajednica kao partner u ovom projektu.

Na teritoriji opštine Aleksinac postavljeno je oko 7000 uličnih svetiljki, a Direkcija svakog meseca izdvaja oko dva miliona dinara za izmirivanje dugovanja za električnu energiju.

Iz direkcije pozivaju na strpljenje, a građane interesuje zašto nadležni nisu na vreme raspisali konkurs, ukoliko se znalo da tekući ugovor ističe.


# Dragoslav Živadinović Direkcija Gornji Adrovac mesna zajednica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima