Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ветерани ФК “Јастрепца“ из Тешице и ФК “Полета“ из Витошевца одмерили снаге

rss

17.06.2016. Текст и фото: Томислав БРЗАКОВИЋ

Некада љути противници на терену за бодове, данас најбољи пријатељи у дружењу.
И пријатељска утакмица, завршена пријатељски, нерешено (2:2).

црвено-црни Полет, плави Јастребац

До пре десет година, фудбалери ФК “Јастрепца“ из Тешице, као чланови ФСО Алексинца, били су љути противници фудбалерима ФК “Полета“ из Витошевца, који су се такмичили у истом рангу. И док су утакмице са другим клубовима, готово увек биле високог ризика, са ФК “Полетом“ то није био случај.

- Било да смо домаћини њима или они нама, све утакмице су протицале у фер-плеј борби, без погибљених стартова и повреда, без обзира на резултат - каже Бранко Трајковић, председник ветерана ФК “Јастрепца“ и додаје:

- Тај однос на терену нас је толико зближио, да када смо окачили копачке о „клин“, наставили смо да се дружимо на овакав начин. И ево већ десет година наше дружење траје у пријатељском расположењу и весељу - рекао је Трајковић.

До пре три године, дружили су се два пута годишње, у пролеће у Тешици и у јесен у Витошевцу. Због свеукупне ситуације у земљи, дружење се одржава и даље, али једном годишње. Тако је било и ових дана, када су домаћини били ветерани ФК “Јастрепца“.

Најпре су на зеленом тепиху Стадиона ФК“Јастрепца“, по традицији, одиграли пријатељску утакмицу, да би се подсетили на старе дане. Иако је био радан дан (понедељак), било је педесетак гледалаца. Утакмица је завршена пријатељски - нерешено (2:2).

Међутим, треће полувреме су провели уз „иће и пиће“, уз музику песму и весеље, до касно у ноћ у кафани „Калинац“ на пијаци.

На растанку ветерани „Јастрепца“ су им пожелеи сретан пут уз позиве: ДОЂИТЕ НАМ ОПЕТ!


# фудбал Тешица Јастребац ФК Тешица Полет ФК Витошевац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима