Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ОПШТИНСКА ЛИГА: Јесењи шампиони нам долазе из Тешице

rss

23.12.2019. Милан Милојевић

Амбициозни Тешичани јесењи шампиони општинске фудбалске лиге

ФК ''ЈАСТРЕБАЦ'' Тешица

Јастребац из Тешице, који ће у смирај ове такмичарске године прославити јубилеј за поштовање - 75 година постојања, прегруписао је редове и зрелим партијама истакао озбиљну кандидатуру за пласман у виши ранг такмичења - Нишавску окружну лигу.

Управа са председником клуба господином Зораном Маричићем, ангажовала је пред почетак сезоне младог и амбициозног тренера Бојана Тодоровића, као и Душана Васића, тренера са интернационалним искуством.

Доведена су адекватна појачања, чиме је направљен спој младости и искуства, што је резултирало освојеним првим местом у јесењем делу првенства.

Тешичани су после одиграних 11.кола освојили 30 бодова, уз гол разлику 42:10. Њихова одбрана капитулирала је десет пута, што је мање од гола по мечу. Једини пораз доживели су у великом јесењем дербију, на свом терену, од првог пратиоца, екипе ОФК Слоге из Добрујевца.  

Максималан број утакмица у дресу Јастрепца имају голман Милан Милошевић, везњак Стефан Пешић, повратник Милан Костадиновић, те бонус играч голобради Андрија Стојановић. По утакмицу мање уписали су Никола Петровић, Андрија Динчић, Слободан Вукадиновић, Илија Станојевић и Дарко Ценић.

Најбољи стрелац Тешичана је најискуснији играч Слободан Вукадиновић са 12 погодака, следе га Андрија Стојановић са седам, Милан Костадиновић са шест, док је Стефан Пешић уписао четири поготка на свом конту.

У складу са констатацијом да овај клуб после Напретка из Алексинца и Мораве из Житковца има најбољу инфрастуктуру и услове за одигравање утакмица, председник клуба господин Зоран Маричић је одлучио да повуче радикалне потезе и да после неколико година таворења у општинској лиги, уз помоћ генералног секретар Бојана Митића, створи тим кадар да се пласира у виши ранг такмичења где не би био само пуки учесник.

Клуб је што се тиче финансија на здравим ногама, што је велики плус ако се има увид у стање осталих клубова. Сви се надају да ће ако клуб избори прелазак у виши ранг привући предузетнике из овог богатог села, па ни зонски ранг такмичења неће бити далеко.

Стручни штаб ће проценити на којим позицијама шкрипи, па ће у складу са тим појачати конкуренцију, јер увек је теже одбранити трон него стићи до њега, што у Тешичком клубу веома добро знају.

Очекује нас занимљив пролећни део првенства, где ће пар клубова покушати да помрсе рачуне јесењем прваку из Тешице. 


# фудбал Тешица Никола Петровић општинска лига Јастребац ФК Тешица
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима