Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешно завршен кошаркашки турнир

rss

10.07.2015. Д. Остојић

Меморијани баскет турнир Мића Пројовић је успешно организован и ове године.
Меморијал "Мића Пројовић" је квалификациони за државно првенство Србије, победник стиче право играња на завршном турниру у Београду 8. августа.

Успешно завршен кошаркашки турнир

Манифестација је одржана на отвореним теренима Спортског центра "Таш" у Алексинцу. 

Радмило Мојсиловић, организатор турнира каже:

"Турнир у Алексинцу је најмасовнији овакве врсте у држави. Дневно га посети до две хиљаде људи. Наградни фонд овога лета је био 100. 000 динара. Екипама које нису из Алексинца обезбеђен је смештај. Као и сваке године обезбедили смо долазак најзначајнијих људи из света кошарке". 

Промотер турнира био је Никола Лончар, а човек без чије помоћи овај турнир не би био тако успешан је син Миће Пројовића, Душан Пројовић, алфа и омега Кошаркашког савеза за Југ Србије. И ове године се Душан сетио деце дома Христина Маркишић: 

"Играли су за децу из Дома "Христина Маркишић" и малу домску заједницу, децу са посебним потребним потребама. Хвала Телекому који је дому донирао ИПТВ и штићенику дома Звонку Максимовићу мобилни телефон. Хвала Звонку Милошевићу, Јасни Лазић, радницима Телекома и онима који су показали колико велико срце имају Стефану Јовићу, Радмилу Мојсиловићу, Александру Миладиновићу, Владимиру Фурију Ђорђевићу, Свети Стаменковићу, Андреји Стевановићу, Петру Воркапићу, Младену Јусићу, васпитачима из Дома, а највећа захвалност деци из мале домсле заједнице који су нам пружили неизмерну љубав тога дана. . Можемо и желимо да живимо заједно и делимо све радости живота. Кад имаш пријатеље имаш све." била је порука Душана Пројовића. 

 


# кошарка Христина Маркишић Радмило Мојсиловић Милорад Мића Пројовић Душан Пројовић мобилни телефон Никола Лончар
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима