Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржан меморијални баскет турнир "Мића Пројовић"

rss

26.07.2011. Извор: Алексиначке новости

Након три дана добре кошарке, више од четрдесет одиграних баскет утакмица, такмичања у закуцавању и брзом шутирању тројки, пред око хиљаду гледалаца сваке вечери, окончан је први турнир у баскету посвећен покојном спортском педагогу Мићи Пројовићу.

Одржан меморијални баскет турнир "Мића Пројовић"

Турнир је у свим сегментима оправдао очекивања организатора, такмичара и публике.

 

Након квалификационих утакмица у петак и суботу у три старосне категорије, у недељу увече су одигране полуфиналне и финалне утакмице, ревијална утакмица ветерана, као и такмичење у брзом шутирању тројки и закуцавању.

Победник турнира је алексиначка екипа "Макси ко" (Александар Миладиновић, Марко Рашић, Драгољуб Шикман и Миљан Петровић), која је у финалу савладала екипу "Монако", састављену углавном од играча из Крагујевца.

У утакмици за треће место нишки "Мементо" је савладао алексиначку екипу "Скок".

Награда за најбољег играча турнира отишла је у руке Марка Рашића.

Баскеташки мечеви јуниора нису били ништа мање занимљиви од сениорских, а прво место у јуниорској конкуренцији освојила је екипа "Ненад Дисић" савладавши у финалу екипу "У бре".

Победник турнира у брзом шутирању тројки је Алексинчанин Немања Вељковић, док је по оцени жирија најатрактивније закуцавање, и то преко мопеда са возачем, демонстрирао Немања Стојковић из Сокобање.

Чланови породице Милорада Пројовића, човека којем је турнир посвећен, уручили су свим победницима вредне награде, а ваља истаћи гест трећепласиране екипе "Мементо" која је новчани део своје награде поклонила алексиначком Дому за децу "Христина Маркишић".

 

Иницијатори и организатори турнира, Никола Митровић и Радмило Мојсиловић, кажу да је турнир оправдао сва очекивања по питањима масовности, квалитета и одзива публике, и истичу да је већ договорено са Регионалним кошаркашким савезом Источне Србије да турнир постане традицоналан.

 

Подршку у организацији првог Меморијалног баскет турнира "Мића Пројовић" пружили су Регионални кошаркашки савез Источна Србија ( РКСИС ), КК " Напредак Макси ко" - Алексинац, СО Алексинац, ОТИС Алексинац и Канцеларија за младе општине Алексинац.

Поменути баскет турнир посвећен је истакнутом кошаркашком раднику и дугогодишњем директору Високе школе за образовање васпитача у Алексинцу, покојном мр Милораду Пројовићу.

 


# ОТИС Алексинац Србија турнир кошарка Христина Маркишић Радмило Мојсиловић Драгољуб Шикман школе Макси Ко Канцеларија за младе Милорад Мића Пројовић Александар Миладиновић Немања Вељковић СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима