Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свечана академија Савеза за школски спорт

rss

30.06.2016. Саша Марковић Гидра

Први по реду, свечани скуп нису испоштовали, поред уредних позива, пре свих председник, потпредседник општине и остали представници општине, а затим организације које су у сродне овом савезу, као што су пре свих „Отис“ и Спортски савез Алексинца и највећа спортска породица у граду, Општински фудбалски савез Алексинца.

Свечана академија Савеза за школски спорт

Последњег дана јуна, у свечаној сали гимназије „Дракче Миловановић“, одржана је прва свечана академија Савеза за школски спорт Алексинац.

Свечани скуп је отворио председник савеза за школски спорт професор Виобран Радисављевић и том приликом је изразио незадовољство недоласком појединаца на свечану академију.

Први по реду, свечани скуп, нису испоштовали, поред уредних позива, пре свих председник, потпреседник општине и остали представници општине, а затим организације које су у сродне овом савезу, као што су пре свих „Отис“ и Спортски савез Алексинца и највећа спортска породица у граду, Општински фудбалски савез Алексинца.

Овај релативно млади савез током 2015/2016. године организовао је низ такмичења основних и средњи школа које је предвидео Савез за школски спорт Србије. На такмичењу су учествовале осам основних школа, три средње школе и једна за ученике са посебним потребама. Укупно је било око 800 спортиста у мушкој и женској конкуренцији који су се опробали у малом фудбалу, стоном тенису, одбојци, џудоу, кошарци, рукомету и атлетици.

Најбоље екипе и појединци на општинском такмичењу пласирали су се на окружна такмичења, а после тога и на више рангове такмичења, међу округ и републичко такмичење. Представница џудо клуба Алексинац, Анђела Николић је донела и прву школску олимпијску медаљу за наш савез и град.

При крају академије, на основу свих резултата, проглашене су најбоље школе и појединци за претходну школску годину.

Најбоља средња школа је Алексиначка гимназија, док је најбоља основна Вожд Карађорђе. Најбољи спортиста из средње школе је кошаркаш Огњен Миленковић, а спортискиња Александра Ђорђевић, иначе ученици Гимназије. Титуле најбољих спортиста у основним школама понели су Никола Новковић и Ивана Живановић.

На крају академије подељене су похвалнице и захвалнице сарадницима, клубовима, савезима, канцеларији за младе, медијима, док су оне представницима општине и организацијама на почетку извештаја поменутих остале у “фиоци“, чекајући боље дане.

Спортска редакција Алексинац.нет-а се захваљује на захвалници Школском савезу за спорт и уједно се обавезује на даљу, надамо се још бољу сарадњу.

Коментара: 0


# атлетика кошарка Стони тенис спорт рукомет џудо мали фудбал борилачки спортови одбојка Савез за школски спорт Анђела Николић Виобран Радисављевић Огњен Миленковић Александра Ђорђевић Никола Новковић Ивана Живановић
@ 

[ Додај коментар ]