Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Свечана академија Савеза за школски спорт

rss

30.06.2016. Саша Марковић Гидра

Први по реду, свечани скуп нису испоштовали, поред уредних позива, пре свих председник, потпредседник општине и остали представници општине, а затим организације које су у сродне овом савезу, као што су пре свих „Отис“ и Спортски савез Алексинца и највећа спортска породица у граду, Општински фудбалски савез Алексинца.

Свечана академија Савеза за школски спорт

Последњег дана јуна, у свечаној сали гимназије „Дракче Миловановић“, одржана је прва свечана академија Савеза за школски спорт Алексинац.

Свечани скуп је отворио председник савеза за школски спорт професор Виобран Радисављевић и том приликом је изразио незадовољство недоласком појединаца на свечану академију.

Први по реду, свечани скуп, нису испоштовали, поред уредних позива, пре свих председник, потпреседник општине и остали представници општине, а затим организације које су у сродне овом савезу, као што су пре свих „Отис“ и Спортски савез Алексинца и највећа спортска породица у граду, Општински фудбалски савез Алексинца.

Овај релативно млади савез током 2015/2016. године организовао је низ такмичења основних и средњи школа које је предвидео Савез за школски спорт Србије. На такмичењу су учествовале осам основних школа, три средње школе и једна за ученике са посебним потребама. Укупно је било око 800 спортиста у мушкој и женској конкуренцији који су се опробали у малом фудбалу, стоном тенису, одбојци, џудоу, кошарци, рукомету и атлетици.

Најбоље екипе и појединци на општинском такмичењу пласирали су се на окружна такмичења, а после тога и на више рангове такмичења, међу округ и републичко такмичење. Представница џудо клуба Алексинац, Анђела Николић је донела и прву школску олимпијску медаљу за наш савез и град.

При крају академије, на основу свих резултата, проглашене су најбоље школе и појединци за претходну школску годину.

Најбоља средња школа је Алексиначка гимназија, док је најбоља основна Вожд Карађорђе. Најбољи спортиста из средње школе је кошаркаш Огњен Миленковић, а спортискиња Александра Ђорђевић, иначе ученици Гимназије. Титуле најбољих спортиста у основним школама понели су Никола Новковић и Ивана Живановић.

На крају академије подељене су похвалнице и захвалнице сарадницима, клубовима, савезима, канцеларији за младе, медијима, док су оне представницима општине и организацијама на почетку извештаја поменутих остале у “фиоци“, чекајући боље дане.

Спортска редакција Алексинац.нет-а се захваљује на захвалници Школском савезу за спорт и уједно се обавезује на даљу, надамо се још бољу сарадњу.


# атлетика кошарка Стони тенис спорт рукомет џудо школе Алексинац.Нет Алексиначка гимназија мали фудбал спортски савез борилачки спортови одбојка Савез за школски спорт Анђела Николић Виобран Радисављевић Огњен Миленковић Александра Ђорђевић Никола Новковић Ивана Живановић Фудбалски савез Дракче Миловановић
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима