Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Скенер алексиначког спорта

rss

01.01.2016. Саша Марковић Гидра

Дошао је крај године, сумирају се полако резултати, табеле, праве се нове сппортске комбинације.

Скенер алексиначког спорта

За носиоце Алексиначког спорта нема ништа толико лепо рећи. Сви су колективно једва дочекали да се заврши ова година и забораве све ружно у њој.

У новој улазе са само једном жељом да не испадну из својих лига, рангова у коме се налазе и не разочарају своје навијаче.

Кренимо редом.

Кошаркаши напретка су имали и светле тренутке

КК Напредак, као спортски колектив који наступа у највећем рангу такмичења, након успешне сезоне 2014/2015 у нову сезону је ушао са слабијим тимом и лошом селекцијом играча, а потом је уследила промена тренера, долазак познатог стручњака Бошка Ђокића који ништа специјално резултатски није донео осим елиминације из тима најбољег играча и капитена Драгољуба Шикмана. КК Напредак следи грчевита борба за опстанак јер из лиге испадају четри тима.

Екипа КК Јастреб

Њихове колеге у нижем рангу КК Јастреб тренутно заузимају последње место на табели без победе током читаве сезоне, па им само чудо може помоћи да остану у овом рангу такмичења.

Рукомет, Фото Радио Алексинац

Рукометни клуб Алексинац се након селидбе у виши ранг ушао са само једним циљем ове сезоне да остане у њему. Налази се у средини табеле и, да нису имали неколико несрећних ситуација у тесним поразима, можда би се на конту нашло још неколико бодова. Уз неко појачање у зимском прелазном року сигурно им је загарантован опстанак у лиги.

Градски дерби

Фудбалски клубови ФК “Напредак“ и ФК „Рудар“ наступају у истом рангу и њему се нису прославили. Стални финансијски и технички проблеми су их довели у непријатну ситуацију скоро до саме ивице пропасти, а наредна пролећна полусезона че показати њихове стварне домете домете.

Можда једине спортске светле тачке у граду јесу борилачки спортови који у последње време све више привлаче у својим редовима млађе узрасте. Карате клубови, џудо клуб, џиу џица, кик бокс клуб и поново формирани боксерски клуб „Рудар“ су захваљујући појединцима и сталним освајањем медаља на разним такмичењима добили улогу „коловођа“ у алексиначког спорта.

Треба напоменути да спортску породицу алексиначких спортова чини 60 клубова. У тој породици има доста различитих грана спортова и сваке године се приклучи још неки колектив. Ове године велику популарност код девојчица је стекао плесни студио „Ронде“, а код старије популације Планинарска друштва „Брђанка“ и „Железничар. Новоосновани клуб малог фудбала „Алексинац“ је, такође, привукао велики број гледалаца на трибинама и право су освежење посрнулог алексиначког спорта.

Сви клубови два пута годишње потражују новчана средства од одређеног органа општине Алексинац који је задужен за расподелу новца. Редакција Алексинац нет ће се потрудити да грађанима Алексинца вероватно по први пут јавно достави на увид новчану поделу овог општинског спортског „КОЛАЧА“ у коме сви ми имамо удела па би требало ида знамо како се дели колач.

Сарадња са свим клубовима је била солидна, али због мањка новинара нисмо били у могућности да пропратимо све догађаје. Наша жеља је да имамо што више сарадника у клубовима који би у спортску редакцију достављали информације.

Сарадња са Спортским савезом Алексинца и њиховим од скоро новим председником Бојаном Младеновићем је на задовољавајућем нивоу. Искрено се надамо да ће нас ове године удостојити и званично позвати на церемонију избора за спортисту године, како се то ради у озбиљним савезима. Ваљда смо то заслужили својим извештајима којих је било преко 500 са свих спортских терена у Алексинцу.

Можда би могли да у жири за овогодишњег признања ставе и неког спортског новинара који су били учесници на спортским догађајима, а не времешне и људе по задатку који се на спортским приредбама не појављују.

Све у свему, био је ово кратак резиме спорта у Алексинцу који, нажалост, све више тоне. Као бивши спортиста и верни навијач могу слободно да кажем да је ситуација у спортским клубовима у свим погледима врло тешка. У спортским организацијама су све више неспортски људи који су колко видимо више цењени него поштени и прави спортски радници.

Што се тиче наше мале спортске редакције, ми смо ту увек за спортисте и кад је добро и кад је лоше и кад се губи и побеђије, само нажалост, постоји и она трећа опција, а то је НЕРЕШЕНО.


# џиу џицу фудбал кошарка бокс спорт Јастреб КК рукомет Кик бокс карате Напредак КК Рудар ФК Алексинац.Нет Радио Алексинац спортски радници Напредак ФК Бојан Младеновић Железничар (план. др.) Брђанка ПСД Алексинац РК спортски савез Саша Марковић Гидра борилачки спортови
@KKNapredakAl @aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима