Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Svečana akademija Saveza za školski sport

rss

30.06.2016. Saša Marković Gidra

Prvi po redu, svečani skup nisu ispoštovali, pored urednih poziva, pre svih predsednik, potpredsednik opštine i ostali predstavnici opštine, a zatim organizacije koje su u srodne ovom savezu, kao što su pre svih „Otis“ i Sportski savez Aleksinca i najveća sportska porodica u gradu, Opštinski fudbalski savez Aleksinca.

Svečana akademija Saveza za školski sport

Poslednjeg dana juna, u svečanoj sali gimnazije „Drakče Milovanović“, održana je prva svečana akademija Saveza za školski sport Aleksinac.

Svečani skup je otvorio predsednik saveza za školski sport profesor Viobran Radisavljević i tom prilikom je izrazio nezadovoljstvo nedolaskom pojedinaca na svečanu akademiju.

Prvi po redu, svečani skup, nisu ispoštovali, pored urednih poziva, pre svih predsednik, potpresednik opštine i ostali predstavnici opštine, a zatim organizacije koje su u srodne ovom savezu, kao što su pre svih „Otis“ i Sportski savez Aleksinca i najveća sportska porodica u gradu, Opštinski fudbalski savez Aleksinca.

Ovaj relativno mladi savez tokom 2015/2016. godine organizovao je niz takmičenja osnovnih i srednji škola koje je predvideo Savez za školski sport Srbije. Na takmičenju su učestvovale osam osnovnih škola, tri srednje škole i jedna za učenike sa posebnim potrebama. Ukupno je bilo oko 800 sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su se oprobali u malom fudbalu, stonom tenisu, odbojci, džudou, košarci, rukometu i atletici.

Najbolje ekipe i pojedinci na opštinskom takmičenju plasirali su se na okružna takmičenja, a posle toga i na više rangove takmičenja, među okrug i republičko takmičenje. Predstavnica džudo kluba Aleksinac, Anđela Nikolić je donela i prvu školsku olimpijsku medalju za naš savez i grad.

Pri kraju akademije, na osnovu svih rezultata, proglašene su najbolje škole i pojedinci za prethodnu školsku godinu.

Najbolja srednja škola je Aleksinačka gimnazija, dok je najbolja osnovna Vožd Karađorđe. Najbolji sportista iz srednje škole je košarkaš Ognjen Milenković, a sportiskinja Aleksandra Đorđević, inače učenici Gimnazije. Titule najboljih sportista u osnovnim školama poneli su Nikola Novković i Ivana Živanović.

Na kraju akademije podeljene su pohvalnice i zahvalnice saradnicima, klubovima, savezima, kancelariji za mlade, medijima, dok su one predstavnicima opštine i organizacijama na početku izveštaja pomenutih ostale u “fioci“, čekajući bolje dane.

Sportska redakcija Aleksinac.net-a se zahvaljuje na zahvalnici Školskom savezu za sport i ujedno se obavezuje na dalju, nadamo se još bolju saradnju.


# atletika košarka Stoni tenis sport rukomet džudo škole Aleksinac.Net Aleksinačka gimnazija mali fudbal sportski savez borilački sportovi odbojka Savez za školski sport Anđela Nikolić Viobran Radisavljević Ognjen Milenković Aleksandra Đorđević Nikola Novković Ivana Živanović Fudbalski savez Drakče Milovanović
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima