Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Stara planina, Midžor

rss

28.07.2015. PSD "Brđanka"

Planinari PSD "Brđanka" su 25.7.2015. godine, na poziv prijateljskog planinarskog društva "Babin zub" iz Knjaževca, učestvovali na uponu na Staru planinu i Midžor.

Stara planina, Midžor

Na akicji je učestovalo 10 planinara i svi su uspeli na ispenju jedan od najviših vrhova Srbije, koji se nalazi na oko 2200m. Uspon je krenuo iz Planinarskog doma i nakon oko 3 sati hoda, pređenih 8 km i visinske razlike oko 450m došlo se do vrha. 

Vreme je bilo sunčano, kao i u ostatku Srbije, ali je temperatura mnogo niža nego na nižim nadmorskim visinama. Svi smo pomalo strepeli od vrućine, jer na stazi nije bilo vegetacije. Ipak, vetar koji nas je pratio je osvežavao je olakšao uspon.

Stara planina, poznata po prelepim vidicima i krdima poludivljih konja, je opravdala očekivanja onih koji su najoj boravili pri put. Na vrhu smo se družili sa planinarima iz Bugarske, koji su tog dana bili na usponu, ali sa bugarske strane. Uz put smo prolazili kroz prelepe livade pune poljskog cveća i rastinja. Jedan deo staze je prolazio kroz predele pune divljih malina i borovnica. Po povratku sa staze smo se družili sa planinarima iz drugih društava, što svima uvek prija. 

Inače, PSD "Brđanka" je najstarije i najbrojine planinarsko društvo u Aleksincu. Ima oko 120 članova oba pola i svih socijalnih i starosnih struktura. Akcije se odvijaju svakog vikenda po unapred određenom planu.

Pozivamo naše sugrađane da nam se priključe u što većem broju. Prijave na broj telefona 064119834 (Goran). 

Komentara: 0


# planinari Brđanka PSD Stara planina Midžor
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}