Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Skener aleksinačkog sporta

rss

01.01.2016. Saša Marković Gidra

Došao je kraj godine, sumiraju se polako rezultati, tabele, prave se nove spportske kombinacije.

Skener aleksinačkog sporta

Za nosioce Aleksinačkog sporta nema ništa toliko lepo reći. Svi su kolektivno jedva dočekali da se završi ova godina i zaborave sve ružno u njoj.

U novoj ulaze sa samo jednom željom da ne ispadnu iz svojih liga, rangova u kome se nalaze i ne razočaraju svoje navijače.

Krenimo redom.

Košarkaši napretka su imali i svetle trenutke

KK Napredak, kao sportski kolektiv koji nastupa u najvećem rangu takmičenja, nakon uspešne sezone 2014/2015 u novu sezonu je ušao sa slabijim timom i lošom selekcijom igrača, a potom je usledila promena trenera, dolazak poznatog stručnjaka Boška Đokića koji ništa specijalno rezultatski nije doneo osim eliminacije iz tima najboljeg igrača i kapitena Dragoljuba Šikmana. KK Napredak sledi grčevita borba za opstanak jer iz lige ispadaju četri tima.

Ekipa KK Jastreb

Njihove kolege u nižem rangu KK Jastreb trenutno zauzimaju poslednje mesto na tabeli bez pobede tokom čitave sezone, pa im samo čudo može pomoći da ostanu u ovom rangu takmičenja.

Rukomet, Foto Radio Aleksinac

Rukometni klub Aleksinac se nakon selidbe u viši rang ušao sa samo jednim ciljem ove sezone da ostane u njemu. Nalazi se u sredini tabele i, da nisu imali nekoliko nesrećnih situacija u tesnim porazima, možda bi se na kontu našlo još nekoliko bodova. Uz neko pojačanje u zimskom prelaznom roku sigurno im je zagarantovan opstanak u ligi.

Gradski derbi

Fudbalski klubovi FK “Napredak“ i FK „Rudar“ nastupaju u istom rangu i njemu se nisu proslavili. Stalni finansijski i tehnički problemi su ih doveli u neprijatnu situaciju skoro do same ivice propasti, a naredna prolećna polusezona če pokazati njihove stvarne domete domete.

Možda jedine sportske svetle tačke u gradu jesu borilački sportovi koji u poslednje vreme sve više privlače u svojim redovima mlađe uzraste. Karate klubovi, džudo klub, džiu džica, kik boks klub i ponovo formirani bokserski klub „Rudar“ su zahvaljujući pojedincima i stalnim osvajanjem medalja na raznim takmičenjima dobili ulogu „kolovođa“ u aleksinačkog sporta.

Treba napomenuti da sportsku porodicu aleksinačkih sportova čini 60 klubova. U toj porodici ima dosta različitih grana sportova i svake godine se prikluči još neki kolektiv. Ove godine veliku popularnost kod devojčica je stekao plesni studio „Ronde“, a kod starije populacije Planinarska društva „Brđanka“ i „Železničar. Novoosnovani klub malog fudbala „Aleksinac“ je, takođe, privukao veliki broj gledalaca na tribinama i pravo su osveženje posrnulog aleksinačkog sporta.

Svi klubovi dva puta godišnje potražuju novčana sredstva od određenog organa opštine Aleksinac koji je zadužen za raspodelu novca. Redakcija Aleksinac net će se potruditi da građanima Aleksinca verovatno po prvi put javno dostavi na uvid novčanu podelu ovog opštinskog sportskog „KOLAČA“ u kome svi mi imamo udela pa bi trebalo ida znamo kako se deli kolač.

Saradnja sa svim klubovima je bila solidna, ali zbog manjka novinara nismo bili u mogućnosti da propratimo sve događaje. Naša želja je da imamo što više saradnika u klubovima koji bi u sportsku redakciju dostavljali informacije.

Saradnja sa Sportskim savezom Aleksinca i njihovim od skoro novim predsednikom Bojanom Mladenovićem je na zadovoljavajućem nivou. Iskreno se nadamo da će nas ove godine udostojiti i zvanično pozvati na ceremoniju izbora za sportistu godine, kako se to radi u ozbiljnim savezima. Valjda smo to zaslužili svojim izveštajima kojih je bilo preko 500 sa svih sportskih terena u Aleksincu.

Možda bi mogli da u žiri za ovogodišnjeg priznanja stave i nekog sportskog novinara koji su bili učesnici na sportskim događajima, a ne vremešne i ljude po zadatku koji se na sportskim priredbama ne pojavljuju.

Sve u svemu, bio je ovo kratak rezime sporta u Aleksincu koji, nažalost, sve više tone. Kao bivši sportista i verni navijač mogu slobodno da kažem da je situacija u sportskim klubovima u svim pogledima vrlo teška. U sportskim organizacijama su sve više nesportski ljudi koji su kolko vidimo više cenjeni nego pošteni i pravi sportski radnici.

Što se tiče naše male sportske redakcije, mi smo tu uvek za sportiste i kad je dobro i kad je loše i kad se gubi i pobeđije, samo nažalost, postoji i ona treća opcija, a to je NEREŠENO.


# džiu džicu fudbal košarka boks sport Jastreb KK rukomet Kik boks karate Napredak KK Rudar FK Aleksinac.Net Radio Aleksinac sportski radnici Napredak FK Bojan Mladenović Železničar (plan. dr.) Brđanka PSD Aleksinac RK sportski savez Saša Marković Gidra borilački sportovi
@KKNapredakAl @aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima