Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Румунија - Varful Trescovat

rss

23.06.2015. Планинарски клуб Железничар

Протеклог викенда су чланови Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца врло успешно реализовали још једну планинарску акцију на терирорији суседне Румуније, са успоном на један од врхова Јужних Карпата, познат под називом Врфул Тресковац.

Румунија - Varful Trescovat

Све је почело тако шту су планинари са пуном опремом, у раним јутарњим сатима били у подножју планине, недалеко од српског села Свињица које се налази на источној страни Ђердапске клисуре у Румунији.

Током ове планинарске акције планинари су имали јак успон на почетку и на крају стазе  и дивне благе падине у средњем делу.

Након четворочасовног успона са 610 м висинске разлике планинари су били на врху. Диван поглед и време без ветра, представљали су права награда за упорне планинаре.

Спуштање са врха одвијало се западном али још стрмијом страном планине која је нудила лепше пејзаже, па су планинари све време могли да уживају у узбудљивом спуштању по планинском гребену .

У другом делу ове приче планинари су посетили Оршаву, 40м високу скулптуру последњег дачанског краља Децебала, манастир Мраконија и административни центар и највећи град жупаније,  Дробета Турну Северин.


# планинари Железничар (план. др.) Румунија Карпати
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима