Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rumunija - Varful Trescovat

rss

23.06.2015. Planinarski klub Železničar

Proteklog vikenda su članovi Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca vrlo uspešno realizovali još jednu planinarsku akciju na teriroriji susedne Rumunije, sa usponom na jedan od vrhova Južnih Karpata, poznat pod nazivom Vrful Treskovac.

Rumunija - Varful Trescovat

Sve je počelo tako štu su planinari sa punom opremom, u ranim jutarnjim satima bili u podnožju planine, nedaleko od srpskog sela Svinjica koje se nalazi na istočnoj strani Đerdapske klisure u Rumuniji.

Tokom ove planinarske akcije planinari su imali jak uspon na početku i na kraju staze  i divne blage padine u srednjem delu.

Nakon četvoročasovnog uspona sa 610 m visinske razlike planinari su bili na vrhu. Divan pogled i vreme bez vetra, predstavljali su prava nagrada za uporne planinare.

Spuštanje sa vrha odvijalo se zapadnom ali još strmijom stranom planine koja je nudila lepše pejzaže, pa su planinari sve vreme mogli da uživaju u uzbudljivom spuštanju po planinskom grebenu .

U drugom delu ove priče planinari su posetili Oršavu, 40m visoku skulpturu poslednjeg dačanskog kralja Decebala, manastir Mrakonija i administrativni centar i najveći grad županije,  Drobeta Turnu Severin.

Komentara: 0


# planinari Železničar (plan. dr.) Rumunija Karpati
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima