Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Реакције из Мерошине на писање Леоарда Матића

rss

16.01.2016.

Након саопштења алексиначког фудбалског савеза, стигло је саопштење фудбалског савеза из Мерошине.

Реакције из Мерошине на писање Леоарда Матића

Текст је, како кажу аутори, прослеђен и као деманти ФСО Алексинац, али тамо није објављен. Текст преносимо у целини, изузев дела који је увредљив.

 

„Господе, опрости им, не знају шта раде“
Свети првомученик Стефан

СРАМНО И НЕЛЕГИТИМНО,
шта Ви председниче Фудбалског савеза Алексинац, радите!

Повод за следећи текст је Ваш монолог на профилу Opštinska Fudbalska Liga - Aleksinac, где сте администратор, као и пренешени текст у целости на порталу „Алексиначке вести“ .

Кажем монолог из више разлога које ћу навести, а основно је у самој дефиницији појма која каже да је „Монолог говор којег даје једна особа износећи при томе мисли наглас или обраћајући се директно публици, читаоцу или лику“.

Позивате се на демократску процедуру и кријете иза наводне одлуке ИО ФСО Алексинац тако што текст дате у јавност позивајући се на „фантомску седницу ИО“ од 13.01.2016. године, а у потпису текста, поред Вашег имена, презимена и функције, пишете датум 12.01.2016. године као моменат стварања истог.

Да појасним Вама, не читаоцима које не желим да вређам овим баналним објашњењем – текст је написан дан раније од датума седнице на коју се позивате. Па и да је тачно да је Ваш текст у потпуности усвојен на седници, где је ту демократија којом су Вам пуна уста и од које почињете да се давите и хватате за сламку спаса као дављеник. Заборављате да често потенцирање нечега више говори о ономе ко то изговара, од самих речи које пласира. [следи цензурисани текст]

Демократија не подразумева владавину и управљање најјачег, већ одлучивање, владавину и управљање већине. Демократија је и могућност и право изражавања и чињења, али да то никоме не смета и не угрожава га. Ви сте овим текстом повредили многе и сами себи скочили у стомак тражећи излаз из ситуације у коју сте сами довели. Демократија – алал вера!

Нико и нигде Вам није оспорио тезу да је ФСО Алексинац највећи савез у оквиру Фудбалског савеза Нишавског округа (ФСНО). Заступљеност делегата у Скупштини ФСНО не иде у прилог Вашем ауторском тексту јер у Скупштини ФСНО „Ваш савез“ - ФСО Алексинац заступа 17 делегата (по јединственом критеријуму за сва 3 савеза у односу на број клубова и ранг такмичења), ФСО Дољевац 11, а Мерошина има 9 делегата.

Подсећам Вас, а остале читаоце обавештавам, да Удружење судија ФСНО има 4 представника, од којих су двојица из „Вашег“ савеза, а остала двојица по 1 из ФСО Дољевац и ФСО Мерошина (намерно написано Вашег јер га Ви својатате пишући у име армије играча, клубова, спортских радника, судија и делегата... који не деле у потпуности Ваше лично мишљење), а да је код одређивања тројице делегата испред Удружења тренера, извршена мајоризација условљавањем и наређивањем, тако да су сва тројица са подручја ФСО Алексинац. Да ли то значи да у остала два савеза не постоје тренери или су мање вредни, стручни или недостојни да представљају своја удружења?! Демократија – алал вера!

Да резимирамо састав Скупштине: Од 44 члана са подручја ФСО Алексинац су 22, из ФСО Дољевац је 12 а ФСО Мерошина има 10 делегата. Дакле, ФСО Алексинцу је административним путем омогућено да буде по „јачини“ како Ви желите да кажете, не „најјачи“ него и дупло јачи од појединачних савеза а равноправан са оба заједно. И уместо да се ова два савеза јаве и огласе за непоштовање и неравноправан однос свих ових гоодина од постојања ФСНО, Ви то чините, јер то наводно није статутарно добро решено!?

А Статут ФСНО, као основни организациони документ по коме функционише Савез од постојања, а у садашњем тексту од 2012.године, је признала Агенција за привредне регистре Србије без икаквих примедби и издала званично Решење о томе да је ФСНО правно ваљани субјект у оквиру Фудбалског савеза региона источне Србије (ФС РИС), односно Фудбалског савеза Србије. На исти начин су формирани и сви окружни савези у Србији, на чије Статуте се позивате а Статут ФСНО, наш заједнички Статут, оспоравате и постављате питање пред неутралним читаоцем, „шта је писац хтео да каже?“

Јавност треба да зна да Статут не доноси појединац-председник, кога нападате да је кривац за све, већ да то на предлог Извршног одбора усваја Скупштина. Вас да подсетим, а читаоце обавестим да је у том Извршном одбору већ 15 година ФСО Алексинац имао апсолутну већину у односу на остала 2 савеза, као и у досадашњим Скупштинама, и да нема места речима да је неко радио против „Вашег“ савеза и против воље Ваших представника, а да сте ви били немоћни. Напротив, остала два савеза су били „небитни и слаби“, како се увек чуло приликом одлучивања, а и кад су пробали да нешто промене демократским путем, било је немогуће због аутократије коју су спроводили кадрови ФСО Алексинца.

Прво почистите своје двориште и поштујте свој Статут и не излазите из овлашћења која Вам је као председнику дао, а касније се бавите Окружним савезом, документима који су усвојени, начином рада, избором кадрова и ко зна чиме што Вам смета у „туђем дворишту“, а у њега улазите не поштујући мишљење оних који су Вас изабрали и који ће своју подршку јасно и демократски исказати на заказаној Изборној Скупштини ФСНО (време, место и дневни ред на званичном сајту ФСНО http://fsno.org.rs/fso_aleksinac.html).

На „Вашој“ изборној скупштини недавно одржаној, десио се преседан у области демократије, када је садашњи председник ФСНО Мирослав Стаменковић, иначе из Ваше средине, тражио реч да поздрави скуп и дискусијом допринесе раду Скупштине, како и ред налаже, и да је том приликом одбијен речима председавајућег „Ти више ниси наш председник“.

Узгред буди речено, нисте га ни позвали да присуствује Скупштини, а он представља виши ниво организовања три савеза. Да ли то значи да је по Вашој демократији он већ смењен пре заказане Изборне скупштине 17.01.2016.г. !?

А Ви и даље тврдите да сте новоизабрани „демократски председник“!? Постоји и кодекст поштовања који Вам је очигледно стран, Пословник о раду скупштине који не поштујете а страно Вам је и основно поштовање личности правилом понашања по Бон-тону, чија примена није ни питање дужности, већ Вас позитивно или негативно представља, говори о Вашем (не)самопоуздању, да ли (не)владате ситуацијом, говори да (не)знате шта радите и да не осећате или имате потребу да прибегавате увредама и другим грубостима, како би добили оно што желите.

Размислите о овоме када се други пут латите „пера и топуза“ и злоупотребљавате своју функцију обманама на друштвеним мрежама и у средствима информисања.

Избаците из свог речника реч „најјачи“ кад говорите о праву и правима, кад говорите о демократији и сарадњи... Покушајте да поштујете Статут ФСНО и не тумачите га на свој начин, поготово члан 3, став 2. који каже „међусобни односи, права, обавезе и одговорности у ФСНО заснивају се и одређују на начелима добровољности, равноправности, заједништва, спортског духа и морала“ а став 4. „начело равноправности остварује се преко права свих субјеката на равноправно одлучивање“. Ово је демократија, а не она Ваша! Као председник немате право на заблуду и непоштовање документа која сте и лично усвајали, или Ваши заступници у Скупштини.

Ако не знате, онда питајте и поштујте тумачење виших органа, у овом случају ФС РИС, али се бојим да је и за то касно после Ваших речи да су „избори у судијској организацији почели лакрдијом од Одлуке ИО ССОС РИС-а“. Демократија, нема шта! Вама је и савез изнад нелегитиман?! Одакле Вам право да тако тврдите?! Можда лично и имате право на такво мишљење, али Ви заступате највећи савез у оквиру ФСНО и морате бити свесни и одговорни за изречено, као и што тврдите у коментару испод Вашег монолога да је по Вама „реална Окружна лига:Алексинац, Ражањ, Соко Бања“!?!? Ово рекосте и остадосте живи (фигуративно). Ви се усуђујете да прекрајате и територијалне границе ФСНО јасно утврђене одлукама ФСС, када се можда нисте ни бавили фудбалском политиком и нисте били свесни шта значи аутономност која је тада издејствована. Питајте старије, које не поштујете јер их и нема пуно у органима руковођења које сте изабрали . Опростиће Вам!

Господине Демократо, поштујте правила лепог понашања у друштву регулисана општим васпитањем и позитивним прописима, деловаћете професионалније, што ће Вам помоћи у пословном окружењу и другим приликама, сарадници ће Вас поштовати а Ви ћете доносити добре одлуке.

Вашим монологом, који не може бити одлука ИО ФСО Алексинац, сте на погрешној страни!

Име и презиме аутора овог текста Вам неће значити ништа, као ни сва имена, органи и институције која сте блатили монологом о демократији и правима, тако да Вам нећу дати ту прилику. Схватили сте да познајем проблематику о којој сте говорили, сигурно и много боље од Вас, али ми то није дало право да Вас вређам или ниподаштавам, осим изнешеног реаговања на изречено.

У случају да ово не објавите као коментар на Ваш иницијални текст, биће то још један од доказа да сте далеко од демократије. Волео бих да нисам у праву!

15.01.2016. (дан после објављивања „Ваше истине“ а не као у Вашем случају „ово се десило СУТРА“ или „МАЛО СУТРА“)


# фудбал Леонардо Матић Дољевац Мирослав Стаменковић Мерошина СО Алексинац Фудбалски савез
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима