Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Четрдесет година Фудбалског савеза општине Алексинац

rss

30.12.2016. Текст и фото: Божа Марковић

Крајем ове године, тачније 29.12.2016. године, у сали алексиначког Дома омладине, одржана је свечаност поводом обележавања 40 година постојања Фудбалског савеза општине Алексинац.

Четрдесет година Фудбалског савеза општине Алексинац

Ово је била прилика да се каже да је ФСО Алексинац настао пре четрдесет година "преотимањем" надлежности од тадашњег нишког подсавеза, захваљујући домишљатости фудбалског радника Бранка Крњетића. Тако је формиран ФСО Алексинац кога је пок. Бранко Крњетић водио у својој кући у Алексинцу. Међутим, то није сметало да ФСО Алексинац успешно ради и да у својој активности обједини раф општина Алексинац, Ражањ и Сврљиг, све до данашњих дана.

О тим временима говорио је фудбалски судија Мића Милојевић, поменувши појединце, начин рада, такмичење неких клубова, нпр. ФК Алексинац, Житковац, Алексиначки Рудник, Моравац, Грејач, Тешица, Рутевац, Суботинац итд, што је недовољно, па је представник ФК Горња Пешчаница предложио да се материјал о историјату ове велике спортске организације пронађе, обједини и сачини монографија о томе.

Поводом овог догађаја уручене су захвалнице СО Алексинац, ОТИС Алексинац, ФК Алексинац, Житковац, Алексиначки Рудник, Ражањ, Рутевац, Суботинац, Горња Пешчаница, али и спортским медијима, ФСНО нишавског округа, Удружењу фудбалских ветерана Србије, Фудбалској школи "Велибор Васовић" Алексинац, ЖФК "Морава" Житковац и другима.

Овој свечаности присуствовао је Милош Митровић, председник ФС нишавског округа (на слици са садашњим и претходним председником ФСО Алексинац).

У разговору са нама председник ФСО Алексинац Леонардо Матић рекао је ФСО Алексинац најмасовнији свез у региону Ниш и да сада броји преко 1500 играча, преко 150 фудбалских судија и инструктора, 50 тренера, преко 200 спортских радника и да је због значајне активности у досадашњем раду велика обавеза да се рад овог ФС још успешније настави у наредном десетогодишњем раду.


# ОТИС Алексиначки Рудник фудбал општина Житковац Горња Пешчаница Суботинац Ражањ Леонардо Матић Мића Милојевић Милош Митровић СО Алексинац Фудбалски савез Бранко Крњетић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима