Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Срамни и потпуно нелегитимни фудбалски избори нишавског округа

rss

14.01.2016.

Фудбалски савез општине Алексинац је на седници ИО одржаној 13.1.2016 године донео одлуку да упути приговор ФС РИС и ФСС на одлуке ИО ФСНО којим председава Мирослав Стаменковић.

Срамни и потпуно нелегитимни фудбалски избори нишавског округа

саопштење преносимо у целости

На истом ИО донета је и једногласна одлука да се све у вези са НЕДЕМОКРАТСКИМ изборима на НО објави у свим штампаним медијима и да се са свиме упозна целокупна фудбалска јавност у Србији.

ФСО Алексинац жели да укаже на неправилности при одржавању избора за председника ССОС ФС НО који директно касније, тј. већ 17.01.2016. године утичу на сам изборни процес за председника ФС НО, а самим тим и касније изборе на нивоу региона и Србије. Избори у судијској организацији почели су лакрдијом од одлуке ИО ССОС ФС РИС којим је председавао председник ССОС ФС РИС Момчило Павловић из Зајечара. На том ИО ФС РИС донешена је одлука да ССОС ФСО Алексинац за до тада још увек предстојеће изборе да 12 делегата, ССОС ФСО Мерошина 6 делегата и ССОС ФСО Дољевац 6 делегата. Скрећемо пажњу да је у том тренутку ИО ССОС ФС РИС од стране ССОС ФСО Алексинац достављен списак са 111 активних судија и инструктора, ССОС ФСО Дољевац 40 активних судија и инструктора и ССОС ФСО Мерошина са 46 активних судија и инструктора. На основу ових података никако није било могуће донети такву одлуку, јер се њоме директно утиче на сам ток одлучивања. Ако се делегати одређују према броју чланова евидентно је да би у том случају ССОС ФСО Алексинац имала далеко већи број делегата од ССОС ФСО Дољевац и ССОС ФСО Мерошина.

Морамо упознати јавност са још неким чињеницама. ССОС ФСО Мерошина је до августа месеца имала једва десетак активних судија и инструктора и није имала довољан број судија ни ѕа своју општинску лигу, а ССОС ФСО Дољевац негде око двадесетак и онда су напрасно за пар месеци заједно изфабриковали још око 50 судија и инструктора како би некако успели да парирају ССОС ФСО Алексинац на изборима на НО. Када ни то нису успели направили су дил са неким у ИО ССОС ФС РИС где је донета одлука Алексинац 12, Мерошина 6, Дољевац 6, што према броју активних чланова никако није било могуће.

ССОС ФСО Дољевац и ССОС ФСО Мерошина се ни ту нису зауставили, већ су када су видели да ССОС ФСО Алексинац бојкотује изборе због нелегитимне и срамне одлуке ИО ССОС ФС РИС којим је председавао Момчило Павловић који у том тренутку никако није био опција коју би подржала ССОС ФСО Алексинац, али зато би ове друге две струковне организације подржале ту опцију, нашле начин да преко одређених људи изврше притисак на одређене чланове ССОС ФСО Алексинац и тако на сраман и нелегитиман начин добију изборе и преузму вођење ССОС ФС НО. ССОС ФСО Алексинац у претходном периоду ниједног тренутка није имала проблема са струковним организацијама Дољевца и Мерошине све док челни људи фудбалских организација Дољевца и Мерошине нису дошли до сазнања да ССОС ФСО Алексинац и ФСО Алексинац на предстојећим изборима неће подржати Драгана Станисављевића званог Сврља и Мирослава Стаменковића о којима су све приче испричане за челне функције у струковним, тј. фудбалским организацијама.

Следећа срамна одлука која је донета на ИО ФС НО којим председава Мирослав Стаменковић, а која није у складу са Статутом и којом се начин избора делегата веома разликује у односу на начин избора делегата на свим осталим окрузима, регионима, па и на нивоу Србије што сваки читалац може проверити у свим одлукама о озборима осталих окружних савеза.

О чему се ради? Мирослав Стаменковић је дугогодишњи председник ФС НО, који евидентно је више нема подршку како клубова са територија ФСО Алексинац, тако и струковних организација. То је наравно засметало господину Стаменковићу, то што нема подршку и што вероватно његов син неће више водити и одржавати сајт ФС НО, па је почео да директно својим одлукама ради како против клубова са територије ФСО Алексинац, тако и против ССОС ФСО Алексинац и ФСО Алексинац. На том ИО којим је он председавао донета је одлука да ФСО Алексинац, ФСО Мерошина и ФСО Дољевац дају по три делегата према скупштини ФС НО, а да то никако није предвиђено Статутом ФС НО. Ако мало боље погледамо како је то урађено у другим окрузима видећемо да је број делегата које фудбалски савези дају према скупштини одређен према јачини савеза, тј. броју клубова, и чланова струковних организација тих савеза. Шта то значи? ФСО Алексинац има 33 фудбалска клуба, 111 судија и 39 тренера, ФСО Мерошина 19 клуба, 14 тренера и 40 судија, а ФСО Мерошина 15 клуба, 9 тренера и 46 изфабрикованих судија и инструктора. Значи, никако на основу јачине савеза није било могуће донети одлуку да ФСО Алексинац даје 3 делегата и ФСО Мерошина и ФСО Дољевац по 3, јер сам ФСО Алексинац је у свим сегментима јачи од оба ова савеза, чак и од оба заједно. У најмању руку ако не више ФСО Алексинац би морао имати 6 делегата, а ФСО Мерошина и ФСО Дољевац по 3. Јесу ли ово демократски избори?

На истом том ИО којим председава Мирослав Стаменковић у сарадњи са Драганом Станисављевићем који своје место у ИО остварује преко ФСО Алексинац, а ради директно заједно са Стаменковићем против интереса ФСО Алексинац, ССОС ФСО Алексинац и клубова са територије Алексинца, донета је одлука да више пропорција при избору делегата испред клубова НО и ОФЛ не буде као на претходним изборима НО= клубови 1:3 и ОФЛ=1:5, већ да буде НО=1:2, а ОФЛ=1:3 и то све са циљем да се створи што већа разлика у гласовима између ФСО Дољевац и Мерошина и ФСО Алексинац при избору председника ФС НО.

Донето је још срамних одлука. ССОС ФС НО коју је срамно и не-легитимно добила ССОС ФСО Мерошина, повећан је број делегата према скупштини ФС НО са 3 на 4, такође како би се направила што већа разлика у гласовима. Клуб малог фудбала и женски фудбалски клуб дају по њиховој одлуци заједно 1 делегата, иако никако немају додирних тачака и не такмиче се чак ни у истом спорту. Женски фудбал и Футсал су небо и земља.

Питање за госп. Стаменковића? Како би одлучио када би тај женски клуб и футсал клуб долазили испред ФСО Дољевац или Мерошина? Све у свему гомила срамних и не-легитимних одлука на штету ФСО и ССОС Алексинац и самих клубова општине Алексинац. Срамота за дугогодишњег председника који је из Алексинца. ФСО Алексинац сматра да у демократском изборном поступку ниједан члан савеза не сме бити оштећен или фаворизован био то ФСО Алексинац, ФСО Дољевац или ФСО Мерошина, само зато што неко „Мирослав Стаменковић“ у претходном периоду своје владавине није радио како треба и ускладио статут ФС НО са статутом ФС РИС и ФСС, па може у сваком тренутку одлуке доносити онако како њему одговаара зависно од тога који од три савеза ће га подржати. Исту примедбуФСО Алексинац има и за рад ССОС ФС НО у претходном периоду. Мирослав Стаменковић је пред саме изборе разговарао са одређеним људима из ФСО Алексинац и ССОС ФСО Алексинац и предложио им да га поново предложе и подрже за председника ФС НО, а он ће начин одређивања делегата направити онако како њему и људима који га подржавају одговара, јер статут ФС НО није ускладио са статутом ФС РИС и ФСС што је био у обавези, па може радити шта хоће. Тај његов предлогје одбијен, тако да је од тог тренутка Мирослав Стаменковић све своје одлуке заједно са Драганом Станисављевићем и представницима других савеза у ИО ФС НО где су онда чинили већину доносио на штету Алексинца. Да подсетимо само да је човек од поверења Мирослава Стаменковића Драган Станисављевић звани Сврља, а који место у ИО ФС НО остварује као и Стаменковић преко ФСО Алексинац и заједно раде против интереса ФСО Алексинац, до краја сезоне 2014/2015, а и уназад неколико година истовремено делегирао судије на НО, делегирао делегате на НО, био потпредседник и члан ИО ССОС ФС НО, председник КУС ФС НО и члан ИО ФС НО.

ФСО Алексинац вас пита, јесу ли ови људи богом дани и најпаметнији да воде све и да буду у свим одборима и на свим функцијама без обзира на сукоб интереса.

Напомињемо да је ово упознавање јавности у Србији и виших фудбалских инстанци једногласан и званичан став ИО ФСО Алексинац. ФСО Алексинац ће због обавезе према клубовима, судијама, тренерима и свим осталим спортским радницима и љубитељима фудбала на територији ФСО Алексинац упознати све са дешавањима и неправилностима на изборима ФС НО и ако нико ништа не буде предузео да се избори одрже демократски и у складу са Статутом ФСС размисли како о даљем учествовању у НО и постојању савеза НО, тако и да правду потражи на редовном суду, ако то већ другачије није могуће.

Председник ИО Леонардо Матић

У Алексинцу, 12.01.2016. године
Председник Леонардо Матић


# Драган Станисављевић фудбал избори сајт женски фудбал Леонардо Матић Мирослав Стаменковић СО Алексинац Фудбалски савез
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима