Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПК "Железничар": Морич

rss

31.03.2016. Берислав Трајковић

У великом броју планинарских акција које су се нудиле за претходни викенд чланови ПК ЖЕЛЕЗНИЧАР АЛЕКСИНАЦ су се у највећем броју определили за Традиционалну акцију ПСС „ Успон на Морич”.

ПК "Железничар": Морич

Врх Морич представља део северног побрђа много веће планине Острозуб и налази се у југоисточном делу Лесковачке котлине. Иако се ради о већој надморској висини поменуте планине, она је насељена од давних времена. Миграције сеоског становништва, довеле су до тога да се и овде смањио број сеоских домаћинстава, али она нису још увек нестала.

Пошто се ради о планинарској акцији која је на добром гласу међу планинарима, интересовање је било велико па се тог јутра испред зграде скупштине у Власотинцу окупило пуно планинара. Након отварања акције од стране представника локалне самоуправе, колона планинара је кренула ка  планини са севеерне стране, да би код планинарског дома стигли око 14 часова. На путу до планинарског дома испењан је и врх Морич са највишом тачком на 877 мнв.

Након доласка планинара организована је велика планинарска забава, подењен захвалнице за учешће и ручак, да би се са заласком сунца завршила ова дивна планинарска акција.

Наредна планинарска акција на којој ће учествовати чланови ПК ЖЕЛЕЗНИЧАР АЛЕКСИНАЦ је Републичка акција на Гледићким планинама, које се налазе недалеко од Трстеника.

 


# планинари Железничар (план. др.) Морич
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима