Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

PK "Železničar": Morič

rss

31.03.2016. Berislav Trajković

U velikom broju planinarskih akcija koje su se nudile za prethodni vikend članovi PK ŽELEZNIČAR ALEKSINAC su se u najvećem broju opredelili za Tradicionalnu akciju PSS „ Uspon na Morič”.

PK "Železničar": Morič

Vrh Morič predstavlja deo severnog pobrđa mnogo veće planine Ostrozub i nalazi se u jugoistočnom delu Leskovačke kotline. Iako se radi o većoj nadmorskoj visini pomenute planine, ona je naseljena od davnih vremena. Migracije seoskog stanovništva, dovele su do toga da se i ovde smanjio broj seoskih domaćinstava, ali ona nisu još uvek nestala.

Pošto se radi o planinarskoj akciji koja je na dobrom glasu među planinarima, interesovanje je bilo veliko pa se tog jutra ispred zgrade skupštine u Vlasotincu okupilo puno planinara. Nakon otvaranja akcije od strane predstavnika lokalne samouprave, kolona planinara je krenula ka  planini sa seveerne strane, da bi kod planinarskog doma stigli oko 14 časova. Na putu do planinarskog doma ispenjan je i vrh Morič sa najvišom tačkom na 877 mnv.

Nakon dolaska planinara organizovana je velika planinarska zabava, podenjen zahvalnice za učešće i ručak, da bi se sa zalaskom sunca završila ova divna planinarska akcija.

Naredna planinarska akcija na kojoj će učestvovati članovi PK ŽELEZNIČAR ALEKSINAC je Republička akcija na Gledićkim planinama, koje se nalaze nedaleko od Trstenika.

 

Komentara: 0


# planinari Železničar (plan. dr.) Morič
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}