Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПК "Железничар": Морич

rss

01.04.2015.

За чланове Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца и овај викенд био је врло занимљив.

ПК "Железничар": Морич

Овог пута пажња је била усмерена ка југу Србије где се одржавала Традиционална планинарска акција МАРТ НА МОРИЧУ, која је претходних година окупљала велики број учесника и увек је била врло лепо организована. Довољан разлог да планинари донесу одлуку о учешћу.

Јутро у Власотинцу било је заиста необично јер је главна улица била закрчена многобројним аутобусима и другим превозним средствима, којима су планинари пристизали. И поред лоших временских услова уочи акције, планинари су се окупили у значајном броју ( око 400 из 22 планинарска друштва ).

Након отварања акције, колона планинара кретала се према планини Морич, пролазећи кроз села Јастребац и Острц и по дивним падинама које су биле обојене бојама пролећа. И поред лоших временских услова пре почетка акције, планинари су се са лакоћом кретали по путевима и стазама покривеним песковитом планинском земљом.

Након освајања врха, планинари су наставили кретање до планинарског дома где је организована подела захвалница, подела планинарског пасуља и забава.

Током ове акције планинари су савладали висинску разлику од 914 м. а дужина стазе је била 14 км. Поред многих других планинара на акцији је било и 15 планинара Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР  из Алексинца.


# Власотинце планинари Железничар (план. др.) Морич
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима