Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Николи бронза на Светском првенству за јуниоре у Атини

rss

20.03.2017.

Никола Трајковић, је у категорији јуниори -77 кг освојио 3. место и бронзану медаљу, чиме је поновио успех из Мадрида од прошле године.

Николи бронза на Светском првенству за јуниоре у Атини

У Атини је, од 17. до 19. марта у организацији Светске џиу џицу федерације - JJIF, одржано Светско првенство за јуниоре и кадете на коме је учествовало 43 држава из целог Света, а међу њима и национална Репрезентација Србије.

Репрезентативац Србије и члан клуба N&F Алексинац, Никола Трајковић, је у категорији јуниори -77 кг освојио 3. место и бронзану медаљу, чиме је поновио успех из Мадрида од прошле, 2016. године.

Никола је пре такмичења на Светској ранг листи заузимао 2. место тако да је био носилац групе на горњој грани жребне листе. Као носилац групе прошао је прво коло. У другом колу победио је Расмусен Јоакима из Данске резултатом 11:5. У трећем колу, а у свом другом мечу у веома тешкој и неизвесној борби, победио је такмичара из Русије Бухков Никиту резултатом 7:6.

У борби за улазак у финале сусрео се Хофман Алеком из Немачке. У овој борби је имао пуно пехова, од пуцања и цепања доњег дела кимона, до катастрофалне грешке прво помоћног судије из Француске а затим и главног судије из Белгије, који су на моменат прекинули меч када је Никола доминирао чиме су омогућили Немцу да у прекиду борбе врати у меч, а затим и на неспорски начин у џудоу баци Николу на" Ипон" (2 поена) што су они уважили, тако да је Никола, нажалост, изгубио и није се домогао финала.

У борби за 3. место Никола је на" фул ипон" победио такмичара из Данске и тако дошао до своје друге медаље на Светским првенствима.

"Овим резултатом Никола је доказао да се налази у самом светском врху џиу џицу спорта, у Алексинац је донео: златну Европску и две Светске бронзане медаље и тиме потврдио да је наш клуб неприкосновено најбољи у Општини Алексинац, као и ушао у анале џиу џицу спорта у Србији", поручују из Џудо и џиу џицу клуба N&F Алексинац


# џиу џицу Никола Трајковић Атина борилачки спортови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима