Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nikoli bronza na Svetskom prvenstvu za juniore u Atini

rss

20.03.2017.

Nikola Trajković, je u kategoriji juniori -77 kg osvojio 3. mesto i bronzanu medalju, čime je ponovio uspeh iz Madrida od prošle godine.

Nikoli bronza na Svetskom prvenstvu za juniore u Atini

U Atini je, od 17. do 19. marta u organizaciji Svetske džiu džicu federacije - JJIF, održano Svetsko prvenstvo za juniore i kadete na kome je učestvovalo 43 država iz celog Sveta, a među njima i nacionalna Reprezentacija Srbije.

Reprezentativac Srbije i član kluba N&F Aleksinac, Nikola Trajković, je u kategoriji juniori -77 kg osvojio 3. mesto i bronzanu medalju, čime je ponovio uspeh iz Madrida od prošle, 2016. godine.

Nikola je pre takmičenja na Svetskoj rang listi zauzimao 2. mesto tako da je bio nosilac grupe na gornjoj grani žrebne liste. Kao nosilac grupe prošao je prvo kolo. U drugom kolu pobedio je Rasmusen Joakima iz Danske rezultatom 11:5. U trećem kolu, a u svom drugom meču u veoma teškoj i neizvesnoj borbi, pobedio je takmičara iz Rusije Buhkov Nikitu rezultatom 7:6.

U borbi za ulazak u finale susreo se Hofman Alekom iz Nemačke. U ovoj borbi je imao puno pehova, od pucanja i cepanja donjeg dela kimona, do katastrofalne greške prvo pomoćnog sudije iz Francuske a zatim i glavnog sudije iz Belgije, koji su na momenat prekinuli meč kada je Nikola dominirao čime su omogućili Nemcu da u prekidu borbe vrati u meč, a zatim i na nesporski način u džudou baci Nikolu na" Ipon" (2 poena) što su oni uvažili, tako da je Nikola, nažalost, izgubio i nije se domogao finala.

U borbi za 3. mesto Nikola je na" ful ipon" pobedio takmičara iz Danske i tako došao do svoje druge medalje na Svetskim prvenstvima.

"Ovim rezultatom Nikola je dokazao da se nalazi u samom svetskom vrhu džiu džicu sporta, u Aleksinac je doneo: zlatnu Evropsku i dve Svetske bronzane medalje i time potvrdio da je naš klub neprikosnoveno najbolji u Opštini Aleksinac, kao i ušao u anale džiu džicu sporta u Srbiji", poručuju iz Džudo i džiu džicu kluba N&F Aleksinac


# džiu džicu Nikola Trajković Atina borilački sportovi
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima