Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки борци репрезентовали Србију на Светском првенству у Грчкој

rss

18.03.2015.

Минулог викенда је у Атини одржано Светско првенство за јуниоре и кадете у џиу џици, на коме су наступили такмичари из 34 држава Света, а међу њима у репрезентација Србије и двојица Алексинчана.

Алексиначки борци репрезентовали Србију на Светском првенству у Грчкој

За Репрезентацију Србије поред осталих такмичара, наступила су два такмичара из алексиначког клуба Н&Ф, који су остварили велики успех:

- Никола Трајковић, 1997, из Алексинца, ученик 3. год. Алексиначке Гимназије, у категорији: јуниори -77 кг, заузео је 5. место, док је његов млађи брат

- Филип Трајковић, 1999, из Алексинца, ученик 1. год. Алексиначке Гимназије, у категорији: кадети -73кг, заузео 9. место.

Никола је у првој борби победио Доменика Вискуса из Италије, затим Wnuk Molosz-а из Пољске, потом је изгубио у полуфиналу од Никитин Никите из Русије а у борби за 3. место и од Караблев Алексеја такође из Русије. Руски такмичари су Николи били препрека за освајањем медаље која је била јако близу али пласман 5. места на Светском првенству нарочито у категорији јуниора је изузетно велики успех.

Ово је резултат који у будућности обећава да у Алексинац после европског злата може доћи и светска медаља. Филип је у првој борби изгубио од Vach Fridolin-а из Немачке. Немац је потом до краја све борбе победио и освојио титулу Првака Света. Другу борбу Филип је изгубио од Целцер Тима из Словеније, тако да је по распореду жреба срећним стицајем околности заузео високо 9. место.

За Репрезентацију Србије посебно значајан резултат остварила је КРИСТИНА АЋИМОВИЋ из Темерина у категорији јуниорке +70 кг, која је освојила прво место и по други пут постала Светска првакиња.

 


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Атина борилачки спортови
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима