Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филип у Будимпешти наступио у 2 категорије и освојио 2 злата

rss

10.04.2018.

У Будимпешти је, у суботу 7. априла, одржан Међународни турнир у џиу џицу „Budapest Open 2018“, а алексиначки такмичари су имали запажен учешће, крунисано са 4 медаље.

Филип у Будимпешти наступио у 2 категорије и освојио 2 злата

На овом турниру је наступило око 650 такмичара из четрнаест држава Европе, а клуб НИФ из АЛексинца је наступио са такмичарима који су репрезентативци Србије у категоријама: кадета, јуниора и сениора. Сви су заблистали и остварили изузетно велики успех освојивши укупно 4 медаља: 2 златне, 1 сребрну и 1 бронзану.

Велики и по мало неочекивани успех остварио је Филип Трајковић који је наступио у две категорије: у својој Јуниори -94кг и старијојој Сениори -94кг. У обе категорије је освојио 1. место и златне медаље, остваривши укупно шест победе, од чега је чак пет завршио „Фул ипоном“.

Филип је у веома тешким борбама нарочито у сениорској конкуренцији на изненађење свих успео да победи све своје знатно старије и искусније противнике и тако освојио 1. место.

Наш други такмичар Никола Трајковић у категорији Сениори -85кг, након три победе изгубио је финалну борбу и тако освојио 2. место и сребрну медаљу. Никола је од ове године сениор, још увек се налази у тренажном процесу, ово је за њега било дебитантско контролно такмичење, које је веома успешно започео освајањем сребрне медаље.

Наш трећи такмичар Милош Миљковић, иначе првак Србије у две категорије, у својој категоји Кадети -73кг имао је укупно 6 мечева од којих је у 5 остварио победе, али је изгубио кључну полуфиналну борбу за улазак у финале. За Милоша је ово један од највећих такмичења на којима је наступао, оправдао је очекивано поверење тренера и показао да се на њега озбиљно може рачунати у наредном периоду. Милош је на овом такмичењу по први пут показао тактичку стабилност до краја мечева током свих шест борби.

Такмичаре нашег клуба у Будимпешти предводио је наш тренер Драган Трајковић.

Нема предаха

- До краја месеца очекује нас веома јак турнир „Роби Рајх“ у Марибору у Словенији где ће се одржати и екипно 1. коло регионалне Јадранске џиу џицу лиге, каже тренер Драган Трајковић.


# џиу џицу Никола Трајковић Филип Трајковић N&F џиу џицу клуб НИФ Драган Трајковић Милош Миљковић борилачки спортови Будимпешта
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима