Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ФК Напредак 2008 осветлио образ Алексинца

rss

10.04.2016. Саша Марковић Гидра

Фудбалери ФK “Напредак”, 2008. годиште, у суботу 9. априла, одиграли су завршни турнир Мини Макси лиге за првака Србије.

ФК Напредак 2008 осветлио образ Алексинца

Турнир је одигран у спортском центру “Колонија 11421” у Смедеревској Паланци. У овом савременом спортском објекту учешће су узели и наши мали суграђани у друштву дечака из читаве Србије који су били победници својих региона и тако стекли право да се нађу на завршном турниру. 

На завршном турниру нашле су се 9 екипе подељене у три групе по три екипе, а победници група играли су завршне мечеве за првака Србије. Наши дечаци нашли су се у групи са екипама ФК “Војводине” из Новог сада и домаћином “Колонијом 11421” из Смедеревске Паланке.

Нажалост, наши момци нису приказали игру на свом препознатљивом нивоу и зато су претрпели два пораза, од Војводине 5-1 и од домаћина турнира 7-2.

Резултат, у ствари, на овом турниру није ни толико битан. Најважније да су деца приказала савршену игру кратких пасова, техничку прецизност и спортску културу која је одушевила све присутне гледаоце и спортске раднике на турниру. Наша екипа је демонстрилала модерну игру која, нажалост, на оваквим турнирима не може да прође, али су зато сви присутни уживали у у фудбалу која је приказала екипа из иначе најмањег града на турниру. 

Наравно пала је ту и по која дечија суза, али дечаци су упознали нове другаре, видели предивни спортски центар и обећали да ће се догодине опет наћи на завршном турниру за првака Србије. 

Турнир је освојила екипа ФК “011 Душановац” из Београда испред екипе “Дуел јуниорс” из Крушевца и домаћина ФК “Колонија 11421”. Поред поменутих екипа на турниру су се нашле и екипе из ФК “Сењак”, ФК “Академија Бамби” из Зрењанина, иначе приватни клуб познатог Српског активног фудбалера Зорана Тошића, као и екипе ФК “Олимпик” Београд и ФК “Аполон “ Краљево.

По договору организатора турнира све екипе које су остале без пехара и медаља освојиле су утешно четврто место. Колики је ово успех наших момака да се од укупно 120 пријављених екипа у Србији нађу на самом завршном турниру, процените сами.

Спортска редакција Алексинац нет наставља даље да прати даљи фудбалски равој ове екипе. Једини смо у граду имали “слуха” да уз њихове родитеље и тренера Драгана Милошевића будемо део ове лепе приче од самог почетка до краја. 

Писац ових редова се јавно захваљује целокупној екипи ФК “Напретка“ играчима, тренеру и њиховим родитељима на прелепом дружењу на терену и ван терена. Била је велика част и привилегија бити део ове фудбалске бајке. 

Коментара: 2


# фудбал Београд Алексинац.Нет јуниори мали фудбал Напредак ФК Смедеревска Паланка
@aleksinacnet @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-2)

    ivan 10.04.2016.
    Pomalo tuzan tekst i suvora istina propasti aleksinackog sporta.Zao mi je sto mi nikad nemamo ambicije za prva mesta ,nego cim prodju okrug dizemo u nebesa.kazite lepo da nemamo nikakav strucan rad sa decom.Nemoguce da su toliko dobri ,a izgubili od vrsnjaka sa ovolikom razlikom.Znaci da u radu i ulaganju nije dobra procena.A samim tim da u zadnjih 50 godina nismo izbacili nijednog fudbalera koji bi igrao za reprezantaciju ,a tim da ne pominjem blago nama sa uvrnutom slikom prestavljanja aleksinackog sporta

  • (+1) (-1)

    ..... 10.04.2016.
    Не постоје рад и улагање већ спортом могу да се баве само деца родитеља који су платежно способни. Да ме не схватите погрешно, не мислим ја сада овде на ову дечицу, њихово је да се играју и радују и то и нека раде, тако је свугде зато нам спорт и тоне све више и више.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима