Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

FK Napredak 2008 osvetlio obraz Aleksinca

rss

10.04.2016. Saša Marković Gidra

Fudbaleri FK “Napredak”, 2008. godište, u subotu 9. aprila, odigrali su završni turnir Mini Maksi lige za prvaka Srbije.

FK Napredak 2008 osvetlio obraz Aleksinca

Turnir je odigran u sportskom centru “Kolonija 11421” u Smederevskoj Palanci. U ovom savremenom sportskom objektu učešće su uzeli i naši mali sugrađani u društvu dečaka iz čitave Srbije koji su bili pobednici svojih regiona i tako stekli pravo da se nađu na završnom turniru. 

Na završnom turniru našle su se 9 ekipe podeljene u tri grupe po tri ekipe, a pobednici grupa igrali su završne mečeve za prvaka Srbije. Naši dečaci našli su se u grupi sa ekipama FK “Vojvodine” iz Novog sada i domaćinom “Kolonijom 11421” iz Smederevske Palanke.

Nažalost, naši momci nisu prikazali igru na svom prepoznatljivom nivou i zato su pretrpeli dva poraza, od Vojvodine 5-1 i od domaćina turnira 7-2.

Rezultat, u stvari, na ovom turniru nije ni toliko bitan. Najvažnije da su deca prikazala savršenu igru kratkih pasova, tehničku preciznost i sportsku kulturu koja je oduševila sve prisutne gledaoce i sportske radnike na turniru. Naša ekipa je demonstrilala modernu igru koja, nažalost, na ovakvim turnirima ne može da prođe, ali su zato svi prisutni uživali u u fudbalu koja je prikazala ekipa iz inače najmanjeg grada na turniru. 

Naravno pala je tu i po koja dečija suza, ali dečaci su upoznali nove drugare, videli predivni sportski centar i obećali da će se dogodine opet naći na završnom turniru za prvaka Srbije. 

Turnir je osvojila ekipa FK “011 Dušanovac” iz Beograda ispred ekipe “Duel juniors” iz Kruševca i domaćina FK “Kolonija 11421”. Pored pomenutih ekipa na turniru su se našle i ekipe iz FK “Senjak”, FK “Akademija Bambi” iz Zrenjanina, inače privatni klub poznatog Srpskog aktivnog fudbalera Zorana Tošića, kao i ekipe FK “Olimpik” Beograd i FK “Apolon “ Kraljevo.

Po dogovoru organizatora turnira sve ekipe koje su ostale bez pehara i medalja osvojile su utešno četvrto mesto. Koliki je ovo uspeh naših momaka da se od ukupno 120 prijavljenih ekipa u Srbiji nađu na samom završnom turniru, procenite sami.

Sportska redakcija Aleksinac net nastavlja dalje da prati dalji fudbalski ravoj ove ekipe. Jedini smo u gradu imali “sluha” da uz njihove roditelje i trenera Dragana Miloševića budemo deo ove lepe priče od samog početka do kraja. 

Pisac ovih redova se javno zahvaljuje celokupnoj ekipi FK “Napretka“ igračima, treneru i njihovim roditeljima na prelepom druženju na terenu i van terena. Bila je velika čast i privilegija biti deo ove fudbalske bajke. 


# fudbal Beograd Aleksinac.Net juniori mali fudbal Napredak FK Smederevska Palanka
@aleksinacnet @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima