Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Други пораз Напретка у овој сезони

rss

11.10.2020.

Алексиначки Напредак у утакмици 3. кола изгубио је од кошаркаша Радничког – 91:80 (23:25, 22:28, 23:13, 23:14).

Фото: архива

Обе екипе су одлично нападачки отвориле утакмицу, да би средином прве деонице гости из Алексинца тројкама Ћирковића дошли до прве осетније предности  од осам поена (15:23). Захваљујући пре свега расположеном капитену Катићу, који је само у овом периоду игре убацио 14 поена, домаћин је на први обавезни предах отишао са само два поена заостатка – 23:25.

Почетак друге четвртине доноси велики налет Крагујевчана, у виду серије 7:2, за преокрет и вођство од 30:27. Гости су моментално одговорили серијом 6:0 и поново преузели вођство (30:33), које су неколико минута касније успели да увећају на максималних „плус десет“ (35:45).

Убрзо су кошаркаши Радничког преполовили заостатак (40:45), али су онда заређали неколико промашаја са линије пенала и омогућили гостима да на велики одмор оду са предношћу од осам поена – 45:53.

Резултатска клацкалица настављена је у трећој четвртини. Алексинчани су почетком ове деонице вратили двоцифрену предност (47:57), што је натерало Шумадинце да се уозбиље и најпре ублаже заостатак, а затим и преокрену резултат у своју корист (64:60). Изгледало је у тим тренуцима да су гости у озбиљном „каналу“, али су Симеуновић и Драшковић серијом од шест узастопних поена тргли свој тим.

Раднички је у последњу деоницу ушао са предношћу од два поена (68:66), да би након мини серије у режији Матије Поповића избио на осетних 72:66. Уследила је реакција са друге стране у виду серије од шест узастопних поена за резултатско поравнање (72:72).

Да се у потпуности сломи дух противничке екипе побринули су се Андреја Стевановић, који је на нешто више од два минута пре краја сусрета погодио тројку под фаулом, и Матија Поповић, чије је брутално закуцавање ставило тачку на овај сусрет. Победничко славље  могло је да почне…

Рашко Катић, који ће у децембру прославити свој 40. рођендан, показао је да класа не познаје године. Некадашњи репрезентативац пружио је без сумње једну од најбољих партија у дресу Радничког, чему у прилог говори и збир од 47 индексних поена (41 поен, 6 скокова, 7 асистенција, 3 украдене лопте).

Тренер Напретка Небојша Раичевић напоменуо је да је његов тим рачунао на победу у „Језеру“, али да се на крају ипак враћа кући празних рукава.

Рачунали смо да ће до изражаја доћи наша „дужа клупа“ и да ће нам управо то донети превагу у овој утакмици. Ипак, то се није догодило. Прво полувреме смо добро одиграли, али смо негде средином треће четвртине почели да падамо, што је Раднички искористио да пређе у вођство, које није испуштао до краја утакмице. Такође, нисмо имали решења за Катића, који је целу утакмицу одиграо на једном врхунском нивоу, и задао домаћи задатак мојим играчима, изјавио је стратег Алексинчана.

Тренер Радничког Игор Тодоровић сматра да је кључ победе његове екипе на овој утакмици била добра одбрана у другом полувремену.

У првом полувремену примили смо 53 поена, док смо у другом стегли одбрану и примили свега 27. Сматрам да је управо то кључ наше вечерашње победе. Такође, истакао бих још један статистички податак, а то је да смо на овој утакмици имали укупно 33 асистенције, што је јасан показатељ разноврсне и тимске игре у нападу, констатовао је Тодоровић.

РАДНИЧКИ – НАПРЕДАК  91:80 (23:25, 22:28, 23:13, 23:14)

КРАГУЈЕВАЦ
Дворана: „СББ Језеро“
Судије: В. Јевтовић, П. Пешић, Н. Милорадовић

РАДНИЧКИ: Поповић 15, Думић 8, Недељковић 2, Милосављевић 2, Стевановић 23, Глишовић, Катић 41, Вељовић, С. Ђорђевић. Нису играли: Јоцић, Деновић и М. Ђорђевић. Тренер: Игор Тодоровић.

НАПРЕДАК: Шикман 2, Ћирковић 16, Н. Раичевић 5, Симеуновић 5, Д. Раичевић 7, Саичић 11, Драшковић 10, Богавац 7, Вељковић 15, Каралић 2. Нису играли: Петровић и Костић. Тренер: Небојша Раичевић.

Извор


# кошарка Напредак КК Андреја Стевановић Небојша Раичевић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима