Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

КК Напредак сменио тренера

rss

09.02.2021. Јужне вести

Након неочекиваног пораза од краљевачке Слоге, управа кошаркашког клуба Напредак одлучила је да са места шефа стручног штаба отпусти дугогодишњег тренера Небојшу Раичевића, а за његовог наследника постави Душана Јелића, доскорашњег помоћног тренера Младости из Земуна.

Фото: архива

Дан након пораза од Ваљеваца, још један члан Кошаркашке лиге Србије одлучио се на непопуларан потез и смену тренера.

Небојша Раичевић један је од најзаслужнијих за највеће успехе у историји алексиначког Напретка. Под његовим вођством, клуб је бележио добре игре у Другој лиги Србије, а потом се пласирао и у Кошаркашку лигу Србије, најквалитетнији ранг такмичења у земљи. Ту се клуб није зауставио, већ је у дебитантској сезони у КЛС-у још једном искорачио, пласирао се у Суперлигу Србије и исписао нове странице историје алексиначке и српске кошарке. Кошаркашки клуб Напредак се захваљује тренеру Раичевићу на дугогодишњој успешној сарадњи и огромним успесима клуба који су забележени у периоду када је он седео на клупи нашег тима - стоји у саопштењу.

Тренера који је провео непуне 4 године на клупи Алексинчана и који је остварио историјске успехе, наследиће Душан Јелић, дојучерашњи асистент у стручном штабу земунске Младости, који ће Напредак предводити са клупе до краја сезоне.

До сада је обављао посао асистента у тиму земунске Младости, лидера Кошаркашке лиге Србије. У Земуну је сезону и по сарађивао са тренером Драганом Јаковљевићем. Са истим тренером остварио је успех у сезони 2013/14. када су са кадетском екипом Црвене звезде освојили титулу државног првака. У међувремену, Јелић је радио у више тимова у иностранству, од који издвајамо посао у стручном штабу у екипи Нижњег Новгорода, код тренера Зорана Лукића. Јелић је радио и у Ирану, Тунису, те националном тиму Србије за играче до 19 година - саопштавају из Напретка.

Као кошаркаш Јелић је између осталог наступао за Црвену звезду, Олимпијакос, Паниониос и Тау керамику.

Јелић ће вечерас одржати први тренинг са екипом, а тренерски деби имаће наредног понедељка, на гостовању у Вршцу.

Подсетимо, на исти потез, средином новембра, одлучио се и Пирот, други представник југа у КЛС-у.

Извор


# кошарка Напредак КК Небојша Раичевић Душан Јелић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима