Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Drugi poraz Napretka u ovoj sezoni

rss

11.10.2020.

Aleksinački Napredak u utakmici 3. kola izgubio je od košarkaša Radničkog – 91:80 (23:25, 22:28, 23:13, 23:14).

Foto: arhiva

Obe ekipe su odlično napadački otvorile utakmicu, da bi sredinom prve deonice gosti iz Aleksinca trojkama Ćirkovića došli do prve osetnije prednosti  od osam poena (15:23). Zahvaljujući pre svega raspoloženom kapitenu Katiću, koji je samo u ovom periodu igre ubacio 14 poena, domaćin je na prvi obavezni predah otišao sa samo dva poena zaostatka – 23:25.

Početak druge četvrtine donosi veliki nalet Kragujevčana, u vidu serije 7:2, za preokret i vođstvo od 30:27. Gosti su momentalno odgovorili serijom 6:0 i ponovo preuzeli vođstvo (30:33), koje su nekoliko minuta kasnije uspeli da uvećaju na maksimalnih „plus deset“ (35:45).

Ubrzo su košarkaši Radničkog prepolovili zaostatak (40:45), ali su onda zaređali nekoliko promašaja sa linije penala i omogućili gostima da na veliki odmor odu sa prednošću od osam poena – 45:53.

Rezultatska klackalica nastavljena je u trećoj četvrtini. Aleksinčani su početkom ove deonice vratili dvocifrenu prednost (47:57), što je nateralo Šumadince da se uozbilje i najpre ublaže zaostatak, a zatim i preokrenu rezultat u svoju korist (64:60). Izgledalo je u tim trenucima da su gosti u ozbiljnom „kanalu“, ali su Simeunović i Drašković serijom od šest uzastopnih poena trgli svoj tim.

Radnički je u poslednju deonicu ušao sa prednošću od dva poena (68:66), da bi nakon mini serije u režiji Matije Popovića izbio na osetnih 72:66. Usledila je reakcija sa druge strane u vidu serije od šest uzastopnih poena za rezultatsko poravnanje (72:72).

Da se u potpunosti slomi duh protivničke ekipe pobrinuli su se Andreja Stevanović, koji je na nešto više od dva minuta pre kraja susreta pogodio trojku pod faulom, i Matija Popović, čije je brutalno zakucavanje stavilo tačku na ovaj susret. Pobedničko slavlje  moglo je da počne…

Raško Katić, koji će u decembru proslaviti svoj 40. rođendan, pokazao je da klasa ne poznaje godine. Nekadašnji reprezentativac pružio je bez sumnje jednu od najboljih partija u dresu Radničkog, čemu u prilog govori i zbir od 47 indeksnih poena (41 poen, 6 skokova, 7 asistencija, 3 ukradene lopte).

Trener Napretka Nebojša Raičević napomenuo je da je njegov tim računao na pobedu u „Jezeru“, ali da se na kraju ipak vraća kući praznih rukava.

Računali smo da će do izražaja doći naša „duža klupa“ i da će nam upravo to doneti prevagu u ovoj utakmici. Ipak, to se nije dogodilo. Prvo poluvreme smo dobro odigrali, ali smo negde sredinom treće četvrtine počeli da padamo, što je Radnički iskoristio da pređe u vođstvo, koje nije ispuštao do kraja utakmice. Takođe, nismo imali rešenja za Katića, koji je celu utakmicu odigrao na jednom vrhunskom nivou, i zadao domaći zadatak mojim igračima, izjavio je strateg Aleksinčana.

Trener Radničkog Igor Todorović smatra da je ključ pobede njegove ekipe na ovoj utakmici bila dobra odbrana u drugom poluvremenu.

U prvom poluvremenu primili smo 53 poena, dok smo u drugom stegli odbranu i primili svega 27. Smatram da je upravo to ključ naše večerašnje pobede. Takođe, istakao bih još jedan statistički podatak, a to je da smo na ovoj utakmici imali ukupno 33 asistencije, što je jasan pokazatelj raznovrsne i timske igre u napadu, konstatovao je Todorović.

RADNIČKI – NAPREDAK  91:80 (23:25, 22:28, 23:13, 23:14)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Sudije: V. Jevtović, P. Pešić, N. Miloradović

RADNIČKI: Popović 15, Dumić 8, Nedeljković 2, Milosavljević 2, Stevanović 23, Glišović, Katić 41, Veljović, S. Đorđević. Nisu igrali: Jocić, Denović i M. Đorđević. Trener: Igor Todorović.

NAPREDAK: Šikman 2, Ćirković 16, N. Raičević 5, Simeunović 5, D. Raičević 7, Saičić 11, Drašković 10, Bogavac 7, Veljković 15, Karalić 2. Nisu igrali: Petrović i Kostić. Trener: Nebojša Raičević.

Izvor


# košarka Napredak KK Andreja Stevanović Nebojša Raičević
@KKNapredakAl @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima