Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Академикова подршка Ђоковићу

rss

23.08.2018. Драгиша Марковић

Послао сам Вам две књиге песама Вашој деци, сину и ћерки, "Деци целог света" као и нотни запис песме посвећеној Вама "Песма о Нолету", која се налази на сајту кидс.рс и која има око 6000 прегледа.

Академикова подршка Ђоковићу

Приликом промоције књиге "Песму о Нолету" отпевао је ученик Миљан Станојковић, а изложбу слика о Вашем проглашењу за најбољег спортисту Србије 2007. увеличао је Божа Несврћанин, уметнички и спортски фотограф добитник Јавног признања Општине Алексинац.


Да би смо дошли до Ваше адресе обратили смо се сараднику за мини електране дипл. инг. Томиславу Павловићу, из Алексинца. Иначе 2013. посетили смо Фамили спорт, са председинком Фудбалских ветерана Србије Жарком Милојевићем, сада нажалост преминулим, Марком Валоком и др. А пре две године (4.3.) били смо на сусрету у спортској дворани у Београду. Том приликом срели смо Вашег стрица, који је покушао да организује састанак са Вама, али у томе није успео, због Ваших великих обавеза. Том приликом у делегацији ветерана био је академик проф. др Раде Биочанин, научни саветник дефендолошког друштва у Бања Луци.


Иза тога смо Вам послали две књиге, Фондацији Ђоковић, али Ви сте одговорили по пријему наредне две књиге. На тај конкурс сам закаснио. Мој пријатељ Божа Марковић захваљује у име Ветерана фудбала за мајце које сте дали приликом посете у Новом Београду, а обеваштавамо Вас да у Друштву српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" Житковац су изложене Ваше слике са промоције књиге у сталној поставци.


Драгиша Марковић написао је песму "Пуковник Рајевски" за коју су компоноване ноте и та песма је извођена неколико пута у Руском дому Београд, Алексинцу и Горњем Адровцу. Песму су извели проф. др Марина Гавриловић и вероучитељ Ненад хаџи Поповић, презвитер у Бирмингену.


Ускоро изилази из штампе моја књига у којој је песма подвећена Вама, за коју је музику дописао мр Жоран Живадиновић, професор високе школе за васпитаче у Алексинцу. Прву верзију песме компоновао је Марко Марковић професор музике који ради и живи у Дубајиу.


О неким од ових навода можете да прочитате у блогу алексинац.нет, које је написао Божа Марковић, рубрика за културу и спорт.


У очекивању Вашег одговора, много успеха са жељом да се вратите на трон, као и са лепим жељама Вама и Вашој породици

С поштовањем

Драгиша Марковић, књижевник, професор ОШ "Вук Караџић" Житковац


# Драгиша Марковић Житковац Марина Гавриловић школе Алексинац.Нет Новак Ђоковић Вук Караџић Марко Марковић
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима