Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Akademikova podrška Đokoviću

rss

23.08.2018. Dragiša Marković

Poslao sam Vam dve knjige pesama Vašoj deci, sinu i ćerki, "Deci celog sveta" kao i notni zapis pesme posvećenoj Vama "Pesma o Noletu", koja se nalazi na sajtu kids.rs i koja ima oko 6000 pregleda.

Akademikova podrška Đokoviću

Prilikom promocije knjige "Pesmu o Noletu" otpevao je učenik Miljan Stanojković, a izložbu slika o Vašem proglašenju za najboljeg sportistu Srbije 2007. uveličao je Boža Nesvrćanin, umetnički i sportski fotograf dobitnik Javnog priznanja Opštine Aleksinac.


Da bi smo došli do Vaše adrese obratili smo se saradniku za mini elektrane dipl. ing. Tomislavu Pavloviću, iz Aleksinca. Inače 2013. posetili smo Famili sport, sa predsedinkom Fudbalskih veterana Srbije Žarkom Milojevićem, sada nažalost preminulim, Markom Valokom i dr. A pre dve godine (4.3.) bili smo na susretu u sportskoj dvorani u Beogradu. Tom prilikom sreli smo Vašeg strica, koji je pokušao da organizuje sastanak sa Vama, ali u tome nije uspeo, zbog Vaših velikih obaveza. Tom prilikom u delegaciji veterana bio je akademik prof. dr Rade Biočanin, naučni savetnik defendološkog društva u Banja Luci.


Iza toga smo Vam poslali dve knjige, Fondaciji Đoković, ali Vi ste odgovorili po prijemu naredne dve knjige. Na taj konkurs sam zakasnio. Moj prijatelj Boža Marković zahvaljuje u ime Veterana fudbala za majce koje ste dali prilikom posete u Novom Beogradu, a obevaštavamo Vas da u Društvu srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" Žitkovac su izložene Vaše slike sa promocije knjige u stalnoj postavci.


Dragiša Marković napisao je pesmu "Pukovnik Rajevski" za koju su komponovane note i ta pesma je izvođena nekoliko puta u Ruskom domu Beograd, Aleksincu i Gornjem Adrovcu. Pesmu su izveli prof. dr Marina Gavrilović i veroučitelj Nenad hadži Popović, prezviter u Birmingenu.


Uskoro izilazi iz štampe moja knjiga u kojoj je pesma podvećena Vama, za koju je muziku dopisao mr Žoran Živadinović, profesor visoke škole za vaspitače u Aleksincu. Prvu verziju pesme komponovao je Marko Marković profesor muzike koji radi i živi u Dubajiu.


O nekim od ovih navoda možete da pročitate u blogu aleksinac.net, koje je napisao Boža Marković, rubrika za kulturu i sport.


U očekivanju Vašeg odgovora, mnogo uspeha sa željom da se vratite na tron, kao i sa lepim željama Vama i Vašoj porodici

S poštovanjem

Dragiša Marković, književnik, profesor OŠ "Vuk Karadžić" Žitkovac

Komentara: 0


# Dragiša Marković Žitkovac Marina Gavrilović škole Novak Đoković Vuk Karadžić Marko Marković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima