Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Усаглашени захтеви студената

rss

10.04.2017. Данас, Јужна Србија Инфо

Протести против диктатуре, који су започели као студентски, а претходних дана прерасли у грађанске, ушли су данас у другу недељу свакодневног одржавања. Протеси су почели у 18 часова а студенти из свих градова усагласили су своје захтеве.

Усаглашени захтеви студената

Како се наводи, у саопштењу демонстраната прочитаног на данашњем протесту "студенти и студенткиње, заједно са ђацима, пензионерима, сељацима и свим осталим незадовољним људима Србије који већ даним протестују, желе да истакну своје захтеве и позову све у борбу за њихово остварење".

Захтеви су:

1. Укидање диктатуре и смену политичке елите на челу са Александром Вучићем" и друга, промена приоритета економске и социјалне политике.

2. Фер и слободни избори - тражи се моментално уређивање бирачког списка, смена чланова РИК-а и РЕМ-а, обезбеђивање једнаког приступа медијима свим кандидатима, строго санкционисање куповине гласова и уцењивања гласача, увођење обавезног ТВ дуела, јавност финансирања кампања.

- Желимо да ово важи и за управо завршене председничке изборе, те тражимо независну проверу њихове регуларности и кривичну одговорност свих одговорних како за нерегуларну кампању, тако и саме нерегуларности током гласања и бројања гласова - наводи се у саопштењу.

3. Слобода медија - смена одговорних уредника РТС-а и РТВ-а и оштро санкционисање уредника свих медија који крше медијске законе и Кодекс новинара Србије.

4. Департизација (разрешење свих страначких и корумпираних функционера у јавним предузећима).

5. Децентрализација и премештање политичке моћи на локални ниво.

6. Промена приоритета социјалне и економске политике

7. Заштита права и побољшање статуса свих радника.

8. Заштита животног стандарда становништва.

9. У потпуности јавно финансирано и свима доступно образовање и здравство.


# избори РИК ТВ дуел протест
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима