Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Бошко Обрадовић вечерас на РТС-у

rss

25.03.2017. Инфо служба Двери Алексинац

Председнички кандидат Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, представиће се грађанима Србије у суботу 25. марта од 20 часова на РТС2.

Председнички кандидат Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, представиће се грађанима Србије у суботу 25. марта од 20 часова на РТС2.
Представљање председничког кандидата ћете моћи пратити и уживо са званичне странице Српски покрет ДВЕРИ.

Као кандидат за председника Републике, обавезујем се да ћу уколико будем изабран за председника Републике, применом уставних, законских и политичких средстава и у складу са демократским легитимитетом функције шефа државе, у року од 180 дана од дана ступања на функцију испунити следеће:

  1. Поставићу координатора служби безбедности, са првим задатком да све тајне материјалне доказе о извршењу кривичних дела, које чувају полиција, службе безбедности и тужилаштво, угледају светлост дана, и употребе се у сврху за коју су и намењена – за покретање одговарајућих кривичних поступака, без обзира на кога се односи тај материјал. Против лица која су ове материјале сакривала и злоупотребљавала покренуће се одговарајући кривични поступци, и биће кажњени.
  2. Покренућу доношење Закона о испитивању порекла имовине, почев од 1989. до данас.
  3. Покренућу доношење Закона о изменама и допунама Кривичног законика, којим ће бити прописане знатно оштрије казне од досада прописаних за учињена кривична дела од стране јавних функционера и државних службеника.
  4. Покренућу доношење закона, леx специалиса, којим ће презадужени грађани бити заштићени од дужничког ропства.
  5. Прекинућу преговоре о Косову и Метохији у Бриселу и решавање тог проблема вратићу под окриље ОУН.
  6. Зауставићу примену одредби ССП на основу које странци могу да купују пољопривредно земљиште у Србији од 1. септембра 2017. године.
  7. Покренућу поступак поништавања Бриселских споразума, споразума са НАТО, Закона о Београду на води, и Закона о привременом уређењу начина исплате пензија.
  8. Захтеваћу од сваког јавног функционера, у првом реду председника Владе, министара, државних службеника, директора и свих запослених у јавном сектору, судија и јавних тужилаца, руководилаца и запослених у МУП-у и службама безбедности, да потпишу оверену изјаву, где ће под пуном моралном, материјалном и кривичноправном одговорношћу гарантовати за законито и савесно обављање посла, и целокупном својом покретном и непокретном имовином гарантовати за сву штету коју евентуално проузрокују. Ово мора бити предуслов за обављање било ког државног и јавног посла. Сваки јавни функционер и државни службеник који злоупотреби службени положај мора бити тренутно разрешен као јавни функционер, или добити отказ као државни службеник.
  9. Покренућу проверу свих диплома свих у јавном сектору. Од момента када ступим на функцију председника, сваки јавни функционер или државни службеник који је на незаконит начин стекао диплому, или употребио фалсификовану или неистиниту исправу, биће најстрожије санкционисан.
  10. Предложићу за гувернера НБС лице који ће се залагати да се Народној банци врате ранија овлашћења, и које ће монетарну политику спроводити у складу са интересима грађана и државе, а не по жељама и потребама пословних банака.

За испуњење наведеног, гарантујем под пуном моралном, материјалном, политичком и кривичноправном одговорношћу.

Уколико у року од 180 дана од ступања на функцију не испуним претходно наведено, овим подносим оставку на функцију председника Републике и овлашћујем сваког грађанина Републике Србије да примерак ове оверене изјаве, која је депонована код Јавног бележника Мирјане Спасић у Београду, прибави од јавног бележника и преда председнику Народне скупштине Републике Србије као моју неопозиву оставку, коју нећу оспоравати.

Бошко Обрадовић,У Београду, 23. марта 2017.

Целу изјаву можете у оригиналу преузети овде:

Информативна служба Српског покрета Двери


# Бошко Обрадовић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима