Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tehnologije 21. veka u udaljenim selima aleksinačke opštine

rss

05.03.2021.

Nadležno ministarstvo u saradnji sa telekomunikacionim operaterima sprovodi akciju postavljanja savremene infrastrukture u ruralnim oblastima.

Tehnologije 21. veka u udaljenim selima aleksinačke opštine

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavljuje Odluku o izboru prijave operatora elektronskih komunikacija za sprovođenje projekta zajedničke izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije JP-2/2020. Odlukom su odabrane prijave operatora za zajedničku izgradnju širokopojasne komunikacione infrastrukture u 89 naselja u okviru drugog Javnog poziva.

Ako imamo u vidu da je u Koprivnici pre dve godine istureno odeljenje osnovne škole planirano za ukidanje, možemo zaključiti da je ministarstvu više stalo do ovih sela nego matičnoj opštini.

Ovom prilikom objavljeno je da će dva sela aleksinačke opštine dobiti savremenu komunikacionu infrastrukturu u saradnji sa preduzećem Telekom Srbija. Tako će ultrabrzi internet poteći kroz optičke kablove u Belom Bregu i Koprivnici.

Manje sreće na ovom konkursu bili su Ljupten i Gornji Krupac, gde to za sada nije izvodljivo zbog udaljenosti od najbližih objekata sa infrastrukturom.

Detaljnije na linku: https://mtt.gov.rs/download/Odluka%20JP%202.pdf


# Beli Breg Gornji Krupac ministarstvo telekomunikacija Ljupten internet Telekom Srbija Koprivnica
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima