Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расписан конкурс за нове полицајце на југу Србије

rss

23.05.2020.

До 5. јуна заинтересовани се могу пријавити за посао полицајца у готово свим општинама на југу Србије, као и за посао граничног полицајца на нишком Аеродрому "Константин Велики" и граничним прелазима са Бугарском и Македонијом. Заинтересовани, како кажу у МУП-у, имају могућност да се приликом пријаве изјасне за које радно место желе да прођу стручно оспособљавање.

Фото: архива

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 1.060 полазника у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, од којих ће се 510 стручно оспособљавати за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајац, 250 на радном месту саобраћајни полицајац и 300 на радном месту гранични полицајац.

За потребе Полицијске управе у Нишу конкурс је расписан за 25 полазника за радно место полицајац за потребе полицијских испостава на територији града Ниша и полицијских станица: Алексинац, Ражањ, Сврљиг, Дољевац и Мерошина и 5 полазника за радно место гранични полицајац за потребе станице Граничне полиције Ниш - Аеродором - кажу у МУП-у.

Право учешћа на конкурсу имају држављани Србије који имају пребивалиште у овој држави најмање једну годину непрекидно пре дана подношења пријаве на конкурс и пријављено пребивалиште на територији организационе јединице за коју се расписује конкурс.

Кандидат мора имати завршену средњу школу у четворогодишњем трајању, или завршене основне струковне, односно, основне академске студије Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ). Не може имати мање од 18, а више од 24 године старости до дана закључења конкурса, односно, да нема више од 27 година старости ако је реч о кандидатима који су свршени студенти КПУ - кажу у МУП-у.

Право учешћа, додају, имају особе за које не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији и које испуњавају критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за заснивање радног односа у МУП-у на радном месту у статусу овлашћених службених лица.

Такође, кандидат мора да поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом "Б" категорије - стоји у саопштењу МУП-а.

Пријава на конкурс са документацијом, подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата.

Услови конкурса могу се наћи и на сајту Министарства унутрашњих послова и сајту Центра за основну полицијску обуку.

Извор: Јужне вести


# полиција саобраћај конкурс
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима