Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прекршајни суд у Нишу добио 20 захтева полиције и 127 захтева учесника протеста

rss

19.01.2022. Нишке вести

Прекршајном суду у Нишу до сада је стигло 20 захтева полиције за покретање прекршајног поступка због организовања еколошких протеста 4. и 11. децембра, а 127 грађана је поднело захтев за судско одлучивање о прекршајним налозима који су им уручени због ометања саобраћаја током протеста.

Фото: архива

Председник Прекшајног суда Мишел Марковић рекао је да су захтеви за покретање прекршајног поступка поднети против 19 становника Ниша и једног становника Алексинца, а међу 127 људи који су поднели захтеве за судско одлучивање 83 је из Ниша и 44 из Алексинца.

„Ниједна одлука још није донета, судије раде се на томе. Траже се докази, па се позивају окривљени да се изјасне. То је законска процедура која мора да се поштује“, изјавио је Марковић.

Он је рекао да то нису хитни поступци, већ поступци као и сви остали.

Марковић је раније подсетио да за непрописно кретање коловозом Закон о безбедности саобраћаја на путевима прописује казну од 5.000 динара, а за организовање окупљања без пријаве надлежном органу Закон о јавном окупљању предвиђа казну од 100.000 до 150.000 динара.

Сви су они казали да их полиција током протеста није легитимисала и од Прекршајног суда су затражили објашњење како су идентификовани и како су се њихови подаци попут матичног броја нашли у прекршајним налозима.

Извор

Коментара: 0


# Алексинац екологија полиција саобраћај протест
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима