Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Raspisan konkurs za nove policajce na jugu Srbije

rss

23.05.2020.

Do 5. juna zainteresovani se mogu prijaviti za posao policajca u gotovo svim opštinama na jugu Srbije, kao i za posao graničnog policajca na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" i graničnim prelazima sa Bugarskom i Makedonijom. Zainteresovani, kako kažu u MUP-u, imaju mogućnost da se prilikom prijave izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Foto: arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će se 510 stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 na radnom mestu saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Za potrebe Policijske uprave u Nišu konkurs je raspisan za 25 polaznika za radno mesto policajac za potrebe policijskih ispostava na teritoriji grada Niša i policijskih stanica: Aleksinac, Ražanj, Svrljig, Doljevac i Merošina i 5 polaznika za radno mesto granični policajac za potrebe stanice Granične policije Niš - Aerodorom - kažu u MUP-u.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju prebivalište u ovoj državi najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU - kažu u MUP-u.

Pravo učešća, dodaju, imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije - stoji u saopštenju MUP-a.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Izvor: Južne vesti

Komentara: 0


# policija saobraćaj konkurs
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima