Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Припрема за скупштинско заседање

rss

10.12.2010.

Измене и допуне програма пословања јавних предузећа за 2010. годину, планови и програми пословања за 2011., и ребаланс овогодишњег буџета општине Алексинац, неке су од тачака дневног реда 29. седнице Општинског већа, одржане у четвртак, 9. децембра.

На дневном реду јесењег заседања Општинског већа, нашла се 21 тачка уз две измене и допуне, које се тичу разматрања одлуке о измени и допуни статута Дечје установе „Лане“ и закључка о давању сагласности за коришћење непокретности Месној заједници Корман.

Анализа овогодишњег општинског буџета, као најважнија тачка дневног реда 29. седнице Општинског већа, резултовала је умајењем планираних прихода и примања за износ од 95,8 милиона динара. У оквиру планираних буџетских прихода избрисани су планирани капитални трансфери од Републике у износу од 55 милиона динара. Планирани буџетски приходи умањују се за 31,6 милиона динара.

Општинско веће једногласно је усвојило предлог Одлуке о буџету за 2011. годину. Планирани јавни приходи за 2011. годину износе 661,5 милиона динара, што је за 6,3 % више у односу на планиране приходе за 2010. годину.

Чланови општинског већа, на својој 29. седници, једногласно су прихватили измене и допуне програма пословања за 2010. годину ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу општине Алексинац, ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност.

Прихваћен је и деветомесечни извештај о раду ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Комуналне услуге“ и ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац.

Општинско веће је разатрало и усвојило Програме пословања за 2011. годину двају јавних предузећа, Дирекције за урбанизам и изградњу и ЈНИРТВП „Реч радника“.

Поред поменутих тачака дневног реда, општински већници једногласно су усвојили и Нацрт одлуке о изради акционог плана запошљавања на територији општине Алексинац за 2011. годину, Нацрт одлуке о изради акционог плана за развој омладинског предузетништва, као и Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута ЈКП „Водовод и канализација“.


Коментара: 0


# општина скупштина Дирекција општинско веће Комуналне услуге ЈП Реч радника
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима