Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пијаниста Дејан Илијић најављује серију концерата

rss

01.09.2022. Далибор Поповић

Пијаниста Дејан Илијић најављује серију концерата под називом ДЕцентрализациЈАН.

Пијаниста Дејан Илијић најављује серију концерата

Концерти ће се одржати током септембра и октобра 2022. године, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, а први ће бити приређен у суботу 3. септембра од 20 часова у Центру за културу и уметност Алексинац.

Дејан Илијић је самостално и као лидер састава ЕYОТ, наступао у више од двадесет пет земаља света - Америка, Русија, Кина, Енглеска, Јапан, Француска, Немачка итд.

До сада је објавио шест соло албума за српско и америчко тржиште.
О Илијићевој музици писали су многи, а за ову најаву издвајамо двојицу доајена српске џез сцене који су записали надахнуте импресије.

Господин Драгомир Миленковић Јога, оснивач групе Хазари каже да је Дејан потпуно препознатљив по начину свирања, да је свој и оригиналан са садржајним програмом у коме преовладавају асиметрични ритмови Балкана и стилизоване мелодијске игре деоница са југа, а да је посебна карактеристика његовог клавирског извођења веома изражена експресија, што даје изразиту животност, чиме публику магнетски увлачи у оно што ради.

Господин Воја Пантић, један од најпознатијих музичких новинара, у Културном додатку Политике записује: „Као што EYOT полако заузима значајно место на европској џез сцени, Дејан Илијић показује да му је већ место међу најкреативнијим пијанистима у савременом свету, у друштву са Тиграном, Волнијем, Јароном Херманом или Бојаном З. Дејан Илијић је компоновао музику за телевизију и документарне филмове.

У његовој музици се истичу емотивност и енергија, која је постала заштитни знак и једна од главних карактеристика, како музике састава ЕYОТ, тако и његовог солистичког рада.

Концерти се одржавају у више градова широм Србије, а на концертној серији Дејан Илијић ће представити DYAD III свој најновији албум, објављен пре неколико дана.

 


# Центар за културу и уметност концерт пијаниста Дејан Илијић ДЕцентрализациЈАН
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима