Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pijanista Dejan Ilijić najavljuje seriju koncerata

rss

01.09.2022. Dalibor Popović

Pijanista Dejan Ilijić najavljuje seriju koncerata pod nazivom DEcentralizaciJAN.

Pijanista Dejan Ilijić najavljuje seriju koncerata

Koncerti će se održati tokom septembra i oktobra 2022. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a prvi će biti priređen u subotu 3. septembra od 20 časova u Centru za kulturu i umetnost Aleksinac.

Dejan Ilijić je samostalno i kao lider sastava EYOT, nastupao u više od dvadeset pet zemalja sveta - Amerika, Rusija, Kina, Engleska, Japan, Francuska, Nemačka itd.

Do sada je objavio šest solo albuma za srpsko i američko tržište.
O Ilijićevoj muzici pisali su mnogi, a za ovu najavu izdvajamo dvojicu doajena srpske džez scene koji su zapisali nadahnute impresije.

Gospodin Dragomir Milenković Joga, osnivač grupe Hazari kaže da je Dejan potpuno prepoznatljiv po načinu sviranja, da je svoj i originalan sa sadržajnim programom u kome preovladavaju asimetrični ritmovi Balkana i stilizovane melodijske igre deonica sa juga, a da je posebna karakteristika njegovog klavirskog izvođenja veoma izražena ekspresija, što daje izrazitu životnost, čime publiku magnetski uvlači u ono što radi.

Gospodin Voja Pantić, jedan od najpoznatijih muzičkih novinara, u Kulturnom dodatku Politike zapisuje: „Kao što EYOT polako zauzima značajno mesto na evropskoj džez sceni, Dejan Ilijić pokazuje da mu je već mesto među najkreativnijim pijanistima u savremenom svetu, u društvu sa Tigranom, Volnijem, Jaronom Hermanom ili Bojanom Z. Dejan Ilijić je komponovao muziku za televiziju i dokumentarne filmove.

U njegovoj muzici se ističu emotivnost i energija, koja je postala zaštitni znak i jedna od glavnih karakteristika, kako muzike sastava EYOT, tako i njegovog solističkog rada.

Koncerti se održavaju u više gradova širom Srbije, a na koncertnoj seriji Dejan Ilijić će predstaviti DYAD III svoj najnoviji album, objavljen pre nekoliko dana.

 

Komentara: 0


# Centar za kulturu i umetnost koncert pijanista Dejan Ilijić DEcentralizaciJAN
@cekulaleksinac @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima