Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Објављени јавни позиви за незапослена лица

rss

01.06.2017.

Национална служба за запошљавање у сарадњи са Општином Алексинац објавила је два јавна позива у оквиру спровођења мера активне политике запошљавања дефинисаним Локалним акционим планом запошљавања за 2017. годину.

Завод за запошљавање

У питању су субвенције за самозапошљавање и субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима са евиденције НСЗ-а који имају завршену обуку за започињање сопственог посла. Субвенција се додељује у једнократном износу од 180.000 динара ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

Рок за подношење захтева са бизнис планом је 30.6.2017.

Субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима одобрава се послодавцима који припадају приватном сектору са територије општине Алексинац који редовно измирују обавезе по основу пореза и доприноса и који у претходна 3 месеца нису смањивали број радника. Субвенција се одобрава у једнократном износу, ради запошљавања незапослених који се воде на евиденцији Националне службе за запољавање Алексинац.

Категорије теже запошљивих на које се ова субвенција односи су: млади до 30 година старости, старији од 50 година, вишкови запослених, Роми, особе са инвалидитетом, радно способни корисници новчане социјалне помоћи, жртве трговине људи и жртве породичног насиља итд. Висина субвенције износи 250.000 динара, а рок за подношење пријаве је 20.6.2017.

Детаљне информације о јавним позивима заинтересовани могу пронаћи на сајту Националне службе за запошљавање путем линка http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkursi-nsz-lokalna-samouprava/javni_konkursi_-_aleksinac.cid36485?page=0, у локалној филијали НСЗ-а путем телефона 018/804-657 и 018/806-170 и лично, или у канцеларији број 20 Општинске управе.


# незапосленост запошљавање субвенције НСЗ (тржиште рада)
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима