Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова

rss

30.06.2015.

Национална служба за запошљавање расписала је Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица и незапослене особе са инвалидитетом у 2015. години.

Јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова

Јавни радови су мера активне политике запошљавања коју организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2015. годину, а у циљу радног ангажовања теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса.

Кроз спровођење јавног рада радно се ангажују незапослена лица/незапослене особе са инвалидитетом са евиденције Националне службе. Приоритет приликом ангажовања на јавном раду имаће лица утврђена као вишак запослених, неквалификована и нискоквалификована лица, као и дугорочно незапослени.

Послодавца - извођачa јавног рада одређује Национална служба на основу јавног конкурса. Максимална дужина трајања јавног рада је три месеца, у складу са расположивим финансијским средствима.

Јавни радови могу бити спроведени у следећим областима: социјална и хуманитарна делатност, одржавање и обнављање јавне инфраструктуре, као и одржавање и заштита животне средине и природе.

Право учешћа на Јавном конкурсу за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица и незапослене особе са инвалидитетом имају: органи територијалне аутономије и органи јединице локалне самоуправе, јавне установе и јавна предузећа, привредна друштва, предузетници, задруге и удружења.

Све услове конкурса, као и пријаву можете пронаћи на сајту Општине Алексинац www.aleksinac.org, а рок је до 20.07.2015. године.

Додатне информације могу се добити у свакој организационој јединици Националне службе, путем Позивног центра Националне службе: 0800/300-301 или на сајту www.nsz.gov.rs.

 


# незапосленост запошљавање јавна предузећа радови НСЗ (тржиште рада) заштита животне средине
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима