Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Objavljeni javni pozivi za nezaposlena lica

rss

01.06.2017.

Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Opštinom Aleksinac objavila je dva javna poziva u okviru sprovođenja mera aktivne politike zapošljavanja definisanim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu.

Zavod za zapošljavanje

U pitanju su subvencije za samozapošljavanje i subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima sa evidencije NSZ-a koji imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 180.000 dinara radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 30.6.2017.

Subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima odobrava se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru sa teritorije opštine Aleksinac koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa i koji u prethodna 3 meseca nisu smanjivali broj radnika. Subvencija se odobrava u jednokratnom iznosu, radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapoljavanje Aleksinac.

Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvencija odnosi su: mladi do 30 godina starosti, stariji od 50 godina, viškovi zaposlenih, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, žrtve trgovine ljudi i žrtve porodičnog nasilja itd. Visina subvencije iznosi 250.000 dinara, a rok za podnošenje prijave je 20.6.2017.

Detaljne informacije o javnim pozivima zainteresovani mogu pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje putem linka http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkursi-nsz-lokalna-samouprava/javni_konkursi_-_aleksinac.cid36485?page=0, u lokalnoj filijali NSZ-a putem telefona 018/804-657 i 018/806-170 i lično, ili u kancelariji broj 20 Opštinske uprave.


# nezaposlenost zapošljavanje subvencije NSZ (tržište rada)
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima