Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нишвил DJ резиденти наступају у региону -NiSu Brothers- уживо

rss

13.07.2022. Нишвил Фестивал

Резиденти - диск џокеји Midnight Jazzdance бине Нишвилле јазз фестивала, Милан Саитовић - Jazzysad и Дејан Шобот - DJ Лоптица ускоро крећу на промотивну турнеју у ex-YU региону у циљу промоције Нишвил џез фестивала, који ће бити одржан од 05. до 14. августа 2022. у Нишу

Нишвил DJ резиденти наступају у региону -NiSu Brothers- уживо

По први пут фестивалска промоција у Босни и Херцеговини биће организована у Art Caffe Jazzwa у Брчком, у петак, 15. јула са почетком у 19h. Након наступа у Брчком, Jazzysad i DJЛоптица наступиће 23. јула у Новом Саду, 24. јула у Сомбору, а након тога 28.07. у Охриду, 29.07. у Никшићу, а ова промотивна турнеја Нишвил фестивала и Midnight Jazzdance стејџа завршава се 30. јула у Котору! 

Иначе, дан раније, у петак, 29. јула Нишвил ће традиционално у сарадњи са Културним Центром Београда одржати прес конференцију у Београду од 12h у Галерији Арт Гет КЦБ-а, а након прес конференције у 12:30h биће одржан бесплатан Нишвил промо концерт Милана Петровића и његовог квартета поред фонтане на Тргу Републике. 

Ове године због лимитираног буџета фестивала неће бити традиционалних Нишвил промоција у Софији и Скопљу, нити планираног промо концерта у Бечу.

Милан Саитовић - Jazzysad је DJ и продуцент из Суботице. Један је од пионира electro swing, new-jazz i electro tango звука у региону. Ствара под утицајем soul, jazz, boogie, hip hop, trip hop, brazilian i broken beat звука. Поред соло наступа, све чешће је фокусиран и на рад са својим бендом Jazzysad Combo и промоцију српских џез издања као и балканске џез сцене ван граница Србије.

Јаззисад је први DJ из Југоисточне Европе који је признат и познат као водитељ ауторске емисије у Јапану. "Jazzysad Sessions" се већ неко време са успехом емитује и на токијском Wаh радију. Jazzysad емисије се иначе емитују на бројним радио станицама у региону и у свету: ЦГ, БиХ, Македонија, Хрватска, Словенија, Грчка, Мароко, итд. Наступао је са бројним именима међународне сцене попут Shuya Okino, Rainer Trueby, Joey Negro, Perry Louis, DJ Maestro, Valique, Faze Action, Jazzcat, The Jazz Pit, Parov Stelar, Mario Biondi, Nicola Conte...

DJ Лоптица Ниш

Дејан Шобот - DJ Лоптица је рођен и живи у Нишу. Са музиком и уз музику је од кад зна за себе, а оно чега се не сећа, има на фотографијама. Некада у првом тиму следећих инситутуција:  Fast Radio, Happy House, Exit Festival i Nisomnia. На Нишвил Џез Фестивалу ради као стејџ менаџер на River, Earth i Sky бинама.

Са Миланом Саитовићем (Jazzysad) већ дуже време чини јединствени DJ дуо NiSu Brothers.

Аутор је "Лоптања" које се емитује на неколико интернет радија, а од скоро и на ЈМР, сваке друге среде у месецу. 

 

Фото: Матеја Јеремић Зукс / Нишвил промо

Комплетне информације о фестивалу: http://www.nisville.com


# фотографија Нишвил фестивал турнеја Милан Саитовић Дејан Шобот
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима