Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба фотографија Марине Пешић у нишкој Тврђави

rss

02.08.2022. Нишвил Фестивал

“Џез под светлима Нишвила” је селекција фотографија извођача који су наступали на Нишвил џез фестивалу у периоду од 2014. до 2021. године.

Марина Пешић

Ауторка изложбе, Марина Пешић, са великом посвећеношћу бележила је моменте њихових наступа и одабрала оне најзанимљивије које ће публика овогодишњег Нишвила моћи да погледа од 10. августа 2022. године у простору Нишвилле пресс центра (Галерија „Павиљон у Тврђави“ близу улазу у Тврђаву.

Посетиоци ће, између осталих, моћи да виде фотографије са наступа Кенди Далфер, Ал ди Меоле, Боба Гелдофа, Мејсиа Паркера и многих других светских музичких легенди. Свечано отварање изложбе биће 10. августа у 19х часова. 

Марина Пешић рођена је 1987. године у Ужицу. Фотографску каријеру започела фотографишући концерте својих омиљених бендова и пријатеља, пре свега из љубави према музици.

До сада је имала шест самосталних изложби концертних фотографија и учествовала на бројним групним изложбама. Добитница је и неколико награда, а њене фотографије налазе се и на омотима албума неколико аутора, као и у књигама које се баве музиком. 

“Нишвил фестивал сам заволела од своје прве посете, која је била 2014. године. Тада сам понела са собом фото апарат, али још увек нисам почела да радим као акредитовани фотограф, већ фестивалске успомене бележила као и сваки редован посетилац фестивала.

Од 2016. почела сам да фотографишем Нишвил за медије и уз уживање у музици сјајних извођача, стварала сам документе који ће нас увек изнова подсећати на феноменалне концерте.

Нишвил је фестивал музике, фестивал који посећују искрени заљубљници у музику, они који воле да упијају сваки тон са пажњом, који су посвећени дешавању на бини без да ометају једни друге. Нишвил је фестивал културе. Нишвил је, такође, фестивал са најлепше осветљеном бином, то увек свима говорим и то је истина.

Ми који фотографишемо наступе бендова на Нишвилу уживамо и визуелно - одмарамо и душу и очи. Велика ми је част што ћу неке најдраже успомене са Нишвила поделити са Нишком публиком”, изјавила је Марина пред њену седму самосталну изложбу “Џез под светлима Нишвила”. 
 


# фотографија џез Нишвил фестивал Марина пешић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима