Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nišvil DJ rezidenti nastupaju u regionu -NiSu Brothers- uživo

rss

13.07.2022. Nišvil Festival

Rezidenti - disk džokeji Midnight Jazzdance bine Nišville jazz festivala, Milan Saitović - Jazzysad i Dejan Šobot - DJ Loptica uskoro kreću na promotivnu turneju u ex-YU regionu u cilju promocije Nišvil džez festivala, koji će biti održan od 05. do 14. avgusta 2022. u Nišu

Nišvil DJ rezidenti nastupaju u regionu -NiSu Brothers- uživo

Po prvi put festivalska promocija u Bosni i Hercegovini biće organizovana u Art Caffe Jazzwa u Brčkom, u petak, 15. jula sa početkom u 19h. Nakon nastupa u Brčkom, Jazzysad i DJLoptica nastupiće 23. jula u Novom Sadu, 24. jula u Somboru, a nakon toga 28.07. u Ohridu, 29.07. u Nikšiću, a ova promotivna turneja Nišvil festivala i Midnight Jazzdance stejdža završava se 30. jula u Kotoru! 

Inače, dan ranije, u petak, 29. jula Nišvil će tradicionalno u saradnji sa Kulturnim Centrom Beograda održati pres konferenciju u Beogradu od 12h u Galeriji Art Get KCB-a, a nakon pres konferencije u 12:30h biće održan besplatan Nišvil promo koncert Milana Petrovića i njegovog kvarteta pored fontane na Trgu Republike. 

Ove godine zbog limitiranog budžeta festivala neće biti tradicionalnih Nišvil promocija u Sofiji i Skoplju, niti planiranog promo koncerta u Beču.

Milan Saitović - Jazzysad je DJ i producent iz Subotice. Jedan je od pionira electro swing, new-jazz i electro tango zvuka u regionu. Stvara pod uticajem soul, jazz, boogie, hip hop, trip hop, brazilian i broken beat zvuka. Pored solo nastupa, sve češće je fokusiran i na rad sa svojim bendom Jazzysad Combo i promociju srpskih džez izdanja kao i balkanske džez scene van granica Srbije.

Jazzisad je prvi DJ iz Jugoistočne Evrope koji je priznat i poznat kao voditelj autorske emisije u Japanu. "Jazzysad Sessions" se već neko vreme sa uspehom emituje i na tokijskom Wah radiju. Jazzysad emisije se inače emituju na brojnim radio stanicama u regionu i u svetu: CG, BiH, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Grčka, Maroko, itd. Nastupao je sa brojnim imenima međunarodne scene poput Shuya Okino, Rainer Trueby, Joey Negro, Perry Louis, DJ Maestro, Valique, Faze Action, Jazzcat, The Jazz Pit, Parov Stelar, Mario Biondi, Nicola Conte...

DJ Loptica Niš

Dejan Šobot - DJ Loptica je rođen i živi u Nišu. Sa muzikom i uz muziku je od kad zna za sebe, a ono čega se ne seća, ima na fotografijama. Nekada u prvom timu sledećih insitutucija:  Fast Radio, Happy House, Exit Festival i Nisomnia. Na Nišvil Džez Festivalu radi kao stejdž menadžer na River, Earth i Sky binama.

Sa Milanom Saitovićem (Jazzysad) već duže vreme čini jedinstveni DJ duo NiSu Brothers.

Autor je "Loptanja" koje se emituje na nekoliko internet radija, a od skoro i na JMR, svake druge srede u mesecu. 

 

Foto: Mateja Jeremić Zuks / Nišvil promo

Kompletne informacije o festivalu: http://www.nisville.com

Komentara: 0


# Nišvil turneja Milan Saitović Dejan Šobot
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima