Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нишвил у Алексинцу и Пироту

rss

18.09.2023. Нишвил Фестивал

Нишвил РОМАЈАМ оркестра одржаће концерт у Алексинцу у Сали Центра за културу у уторак 19. септембра у 20 сати, а у среду 20. септембра Нишвил СПИЦХ оркестар наступиће у Пироту од 16:00 на платоу испред спортског центра, у склопу INTERREG Cooperation Day 2023, односно, програма прекограничне сарадње Србија – Бугарска.

Нишвил у Алексинцу и Пироту

Директор Нишвила Иван Благојевић каже да РОМАЈАМ оркестра чини двадесет музичара и да је настао као део истоименог подржаног од стране ЕУ програма: MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe), а у склопу Creative Europe programa Music Moves Europe (MME) који је оквир за иницијативе и акције Европске комисије у подршци европском музичком сектору. MusicAIRE је, иначе, првенствено замишљен као подршка опоравку европског музичког “екосистема” – једног од сектора који су највише погођени у Kовид и постковид периоду.


   
- СПИЦХ оркестар је састављен од 10 музичара а настао је као део СПИЦХ пројекта који је реализован од стране Нишвил фондације и организације „Локално наследство“ из Перника, а у склопу ИНТЕРРЕГ програма прекограничне сарадње Србије и Бугарске. Саставни део овог пројекта била је и изложба традиционалних маски – закључује директор Нишвилла Иван Благојевић.
 

Фотографија: Зоран Ћирић


# Центар за културу и уметност Нишвил фестивал најава
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима